INFO Servis, Sport

Odbojkaši “Kikinde“ šampioni: Od jeseni u Drugoj ligi Srbije

Odbojkaši MOK “Kikinda“ šampioni su Prve vojvođanske lige i na jesen započinju prvenstvo u Drugoj republičkoj ligi, odnosno višem stepenu takmičenja. Ovo i nije bilo veliko iznenađenje jer su Kikinđani tokom regularnog dela prvenstva, a potom i u play off-u, ostvarivali samo pobede, pa su tako nanizali uzatopno 16 trijumfa i sa punim pravom stekli status drugoligaša, iako se prvenstvo prekinulo proglašenjem vanredne situacije u našoj zemlji. Kikindski odbojkaši već su pre nekoliko godina osetili drugoligaški status koji im više nije stran, ali 16 uzastopnih pobeda u domaćem prvenstvu predstavlja nešto što se skoro, a možda i nikada, nije desilo u kikindskoj odbojci:

-Zaista me raduje činjenica da smo se plasirali u Drugu republičku ligu, a odmah na početku prvenstva sam naglasio da nam to i jeste cilj. Svim srcem bih pohvalio svoje igrače koji su dali sve od sebe kako bi uradili ono što se do sada možda nikada nije desilo u kikindskoj odbojci, da se ostvari svih 16 uzastopnih pobeda. Žao mi je što se prvenstvo prekinulo jer nam je želja bila da ostvarimo svih 20 pobeda i na taj način, što bi se reklo, ispišemo stranice istorije odbojke  u našem gradu, ali i ovo je zaista veliki uspeh – kaže trener kikindskih odbojkaša, Milan Radosavčev.

Radosavčev je svestan da njegove igrače sada očekuju znatno teži protivnici, tako da će dovođenje novih igrača biti neophodno, pogotovo što se očekuje da će dobar deo ekipe na jesen imati i fakultetske obaveze, što znači da treninzi neće biti redovni:

Ono što je dobro, jeste da poznajemo sve ekipe koje će se sa nama nadmetati u Drugoj ligi i mislim da možemo da ostvarimo veliki uspeh protiv njih. Želja mi je da dovedem dvojicu novih igrača, sa kojim bi mogli čak da napadnemo prvo mesto, ako ne ove, onda sigurno sledeće sezone, što nam i jeste cilj, da uđemo u Prvu B ligu. Problem je što većina prvotimaca studira u Beogradu i Novom Sadu, tako da neće redovno trenirati sa nama, moraće da se snalaze, ali zaista verujem da ćemo uspeti jer nemamo samo mi taj problem već i svi klubovi sa kojima ćemo se takmičiti. Očekuju nas dobre utakmice na jesen i nadam se da ćemo predstavljati naš grad na najbolji mogući način – zaključio je Radosavčev.

Kikindski odbojkaši tokom vanredne situacije pokazali su da, osim što su dobri i vredni sportisti, takođe i momci koji brinu o svojim sugrađanima, tako da se veliki deo njih priključio volonterskoj ekipi kako bi pomogli svima u Kikindi kojima je pomoć bila neophodna.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!