INFO Servis, Sport

Odbojka: Pobede “Kikinde“ i “KI-0230“

Odbojkašice “Kikinde“ ostvarile su veliku pobedu na gostovanju u Zrenjaninu protiv domaćeg “Proletera“. Kikinđanke su sa 3:2 u setovima savladale domaću ekipu i tako nastavile sa dobrim partijama u prvenstvu Prve vojvođanske lige. One su u utakmici 7. kola savladale Zrenjaninke sa 25:23; 28:26; 21:25; 16:25; 15:7. Nova pobeda obradovala je i trenera kikindskog kluba, Dragana Pecarskog, koji je istakao da je utakmica mogla da bude rešena u korist njegovih devojaka znatno ranije i bez preterane tenzije, ali to ipak nije bio slučaj:

Što bi se reklo, od gotovog veresija, ali smo uspeli da sabijemo redove i uspemo da dobijemo ljutog rivala. Sada nas očekuje utakmica protiv “Krajišnika“, koji je u predhodna dva kola dobio “Odbojku 013“, lidera prvenstva u Pančevu, a savladao je i veoma iskusnu ekipu koja je bila treća do ovog kola. Mi smo vodili sa 2:0, ali smo u završnici seta prokockali prednost i izgubili ga. Četvrti set smo više nego ubedljivo izgubili i onda postavili stvari na svoje mesto i dobili taj deo igre za novu pobedu – istakao je Pecarski.

Veliku pobedu ostvarile su i odbojkašice ekipe “KI-0230“, koje su na gostovanju u Vršcu protiv istoimene ekipe savladale domaće sa 3:1 u  setovima. Kikinđankama je utakmica 7. kola Prve vojvođanske lige pripala sa 21:25, 25:15, 25:20 i 25:23.  Tako je kikindska ekipa napravila lepu seriju pobeda u domaćem prvenstvu i sa puno otpimizma u sledećem kolu nastupa protiv zrenjaninskog “Proletera“ sa namerom da ostvari još jednu pobedu i približi se svom gradskom rivalu na tabeli.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!