INFO Servis, Sport

Odbojka (Ž): Gradski derbi pripao ekipi “KI-0230“

Odbojkašice “KI-0230“ slavile su u gradskom derbiju protiv OK “Kikinde“ u utakmici 10. kola Prve vojvođanske lige – jug nakon što su posle dva sata igre savladale protivničku ekipu sa 3:2 u setovima. Prvi set pripao je “Kikindi“ sa 27:25, da bi “Ki-0230“ dobio drugi sa 25:21. U trećem setu “Kikindi“ je proradio servis savladavši gošće sa 25:11. U nastavku, odnosno četvrtom setu “Ki-0230“ dobija sa 26:24, a onda u petom i odlučujem setu ostvaruju pobedu savladavši “Kikindu“ sa 21:19:

-Trudila sam se da svim devojkama dam šansu, pa čak i mlađim igračicama i nekako mislim da je upravo ta njihova energija doprinela motivaciji za pobedom. Čestitam našem drugom gradskom klubu, naglašavam da mi i dalje težimo ka istom cilju, a to je da napravimo jedan seniorski klub. Nadamo se da će oni, s obzirom na to da su bolje plasirani, izboriti rang i da ćemo svi zajedno činiti jednu veoma kvalitetnu ekipu. Možda ova utakmica nije bila na vrhunskom nivou, ali derbi zaista ima svoju čar koju nosi – istakla je nakon utakmice trener “KI-0230“, Tamara Radlović.
 
S druge strane, predsednik “Kikinde“ nije bio zadovoljan onim što su njegove igračice prikazale na terenu i zamerio im što često dozvoljavaju da se utakmica igra na pet setova, troši se energija, greši se u serviranju i to sve pravi dodatne probleme:
 
-Mi jednostavno nismo imali servis. U setu u kom nam je proradio servis, mi smo dobili lagano i bez problema. Ali, bez servisa ne može da se dobije utakmica. Čestitam protivnicima na pobedi, a na nama je da prvo završimo ligu, pa da stvorimo plasman za viši rang, da konačno napravimo kontinuitet pobeda, a ne uvek da pravimo oscilacije, uvek igramo na pet setova, kao da nam nije dosta igranja, to ponekad zaista tako izgleda – dodao je Golijanin.
 
Narednog vikenda odbojkašice “KI-0230“ ugostiće ekipu “Hercegovine“ iz Ravnog Topolovca, dok će “Kikinda“ biti slobodna.
Pratite nas FB
error: Content is protected !!