INFO Servis, Sport

Odbojka: MOK “Kikinda“ savladao “Dunav volej“: Kikinđani preuzeli lidersku poziciju na tabeli

Odbojkaši “Kikinde“ preuzeli su lidersku poziciju na tabeli Druge savezne lige. Kikinđani su u hali Sportskog centra “Jezero“ pobedili ekipu “Dunav volej“ iz Novog Sada sa 3:2 u setovima i tako ostvarili još jednu pobedu u domaćem prvenstvu. Nije dobro počela utakmica 8. kola za domaći tim koji je izgubio prva dva seta.

Znatno desetkovani, Kikinđani su igrali povređeni, protiv dosta iskusne novosadske ekipe i na kraju preokretom ostvarili pobedu koja ih je lansirala na prvo mesto:

-Utakmica je bila teška jer sam igrao bez tri povređena prvotimca, ali sam kasnije morao da uvedem i nekoga od njih kako bi popravili rezultat i to smo na kraju uspeli. Gubili smo prva dva seta, a potom su gosti koji su inače vrlo iskusna ekipa, ostali bez snage što smo mi iskoristili na najbolji način. Nije bilo lako, desetkovani smo, ali i to je sport i sastavni deo života, pa se nosimo i sa tim. Nama je ostalo da odigramo još tri kola do kraja jesenjeg dela šampionata i voleo bih da se to i desi jer su nam sve utakmice u vanrednom terminu koje se igraju radnim danima zaista veliki problem jer nisam u mogućnosti da okupim celu ekipu. Mi smo sada na prvoj poziciji sa utakmicom više od dosadašnjeg prvoplasiranog Kulpina, ali je i to dokaz da imamo zaista kvalitetnu ekipu sa kojom može da se napreduje. Pored toga, zaista moram da ih pohvalim jer poštuju gvozdenu disciplinu, sve propisane mere, tako da mi nemamo zaraženih igrača Covidom 19 u ekipi i nadam se da će tako ostati – istakao je trener MOK “Kikinde“, Milan Radosavčev.

 

Narednog vikenda Kikinđani bi trebalo da u Zrenjaninu odigraju utakmicu 9. kola Druge savezne lige, ali je taj meč pod znakom pitanja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!