INFO Servis, Sport

Odbojka: Gradski derbi pripao odbojkašicama “KI – O230″ 

Gradski odbojkaški derbi održan na parketu OŠ ,,Sveti Sava“ pripao je odbojkašicama kluba ,,KI – 0230″ koje su slavile nad OK ,,Kikindom“ sa 3:2 u setovima odnosno 26:24;23:25;25:16; 25:27; 15:9. Obe ekipe pokazale su na domaćem terenu pravi gradski derbi i pravu igru na terenu. Devojke iz pobedničke ekipe kluba OK ,,KI – 0230″ su uspele da se kompletiraju i na terenu pokažu pravu borbenost sa veoma malim brojem grešaka u početnom udarcu i servisu koji je definitivno bio i preloman za ovu utakmicu: 
 
-Imali smo dosta problema oko povreda i bolesti u prvoj polusezoni, tako da je ovo igra koju one mogu da pruže. Smatram da su mogle pobedu da ostvare i mnogo boljim rezultatom nakon četvrtog seta koji smo malo lošije odigrali i dali rezultatsku prednost protivniku, ali ova utakmica u odnosu na ostale daje poseban smisao jer su devojke dobile poseban podstrek da igraju. Čeka nas utakmica protiv lidera na tabeli, ekipe iz Pančeva i ovom igrom smatram da možemo da se nosimo i sa tom ekipom – izjavila je Tamara Radlović, trener pobedničkog tima.
 
 
Verovala sam u moje igračice i trudile smo se da dobijemo ovu utakmicu. Isprva smo mislili da ćemo je dobiti sa 3:1, međutim na kraju smo ipak uspele da se izborimo i ostvarimo za nas važnu pobedu – dodala je Jana Petrović, kapiten OK ,,KI – 0230″.
 
S druge strane, ekipa OK ,,Kikinde“ napravila je preko 10 grešaka po setu što je nedopustivo i za treninge a kamoli za gradske derbije, smatra trener OK ,,Kikinde“ Dragan Pecarski:
 
-Devojke iz protivničke ekipe su zaista odlično odigrale utakmicu i zaista se vidi pomak kod njih počevši od početnog udarca koji je jako važan za utakmicu. Moguće da je doprinela i lopta sa kojom mi ne igramo, već sa ,,Nikasom“, ali ne želimo da tražimo alibi u nekim njihovim greškama, ekipa je podbacila na elementu na kojem ćemo malo više raditi“  – rekao je Pecarski. 
 
Odbojkašice “Kikinde“ u narednom kolu igraće na svom terenu protiv  “Hercegovine“ iz Ravnog Topolovca.
 
 
Pratite nas FB
error: Content is protected !!