INFO Servis

Od ponedeljka građani mogu da se prijave za vakcinu preko portala eUprava

Od sutra, 11. januara građani će moći da se prijave na sistem preko portala eUprava i tako iskažu želju da se vakcinišu, a od četvrtka ta prijava će biti moguća i putem telefona, rekla je premijerka Ana Brnabić. 

Predsednica Vlade je naglasila da će građani moći da odaberu opciju vakcinacije bilo kojom vakcinom ili da odaberu određenu vakcinu.

Ne postoji bojazan da će postojati građani koji će želeti da se vakcinišu a da neće biti vakcina za njih – poručila je Brnabić i naglasila da će vakcina biti dovoljno za sve.

Relevantne institucije Кine odobrile su izvoz Sinofarm vakcine za Srbiju, 18.525 dodatnih vakcina Fjzera stiže sutra očekujemo i 500.000 doza vakcina Sputnik VE, kaže predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić  i dodaje da Srbija ima  sve preduslove da počne sa masovnom vakcinacijom. 

Premijerka Brnabić izjavila je danas da će Srbija do kraja januara imati dva miliona vakcina, različitih proizvođača, uključujući i količine koje su stigle krajem decembra. U februaru se, kaže, očekuje još dodatnih 1,3 do 1,5 miliona doza vakcina.

– I sve tako do maja, juna, i nadam se da ćemo moći da završimo vakcinaciju. Ako to uspemo, bićemo jedna od prvih zemalja koja će to završtiti u Evropi – rekla je premijerka i dodala da Srbija u ovom trenutku ima dogovor za osam miliona vakcina, različitih proizvođača, što je dovoljno za vakcinaciju četiri miliona ljudi, navodeći da su nadležni rano krenuli da pregovaraju.

Izvor: Tanjug

Pratite nas FB
error: Content is protected !!