INFO Servis

Očaravajuća Malezija u gradu sova

U sklopu programa manifestacije „Sovembar“, čiji je ovogodišnji slogan „Sove Kikindu svetu preporučuju“, predstavnici Ambasade Malezije bili su danas gosti našeg grada. Kikinđani su u okviru izložbe slika i kulturno-umetničkog programa imali priliku da se upoznaju sa ovom dalekoistočnom zemljom. 

Nik Adi Arman, otpravnik poslova Ambasade Malezije, je u okviru celodnevne posete Kikindi razgovarao sa predstavnicima Gradske uprave o jačanju saradnje iz oblasti kulture, ali i iskoristio priliku da se upozna sa svim znamenitostima i turističkim atrakcijama u našem gradu.

Gradonačelnik Pavle Markov je izrazio veliko zadovoljstvo što su predstavnici ove daleke zemlje jugositočne Azije poželeli da posete Kikindu:

Promocija našeg grada je jedan od važnih segmenata naše politike. U tom smislu, možemo da se pohvalimo posetom otpravnika poslova Ambasade Malezije i njegovih saradnika. Jedna od zanimljivosti za njih i ono što ih je privuklo jesu naše sove, ali smo u razgovoru konstatovali da je Kikinda generalno veoma interesantan i osoben grad – rekao je Markov. 

Večeras je u Galeriji „Tera“ otvorena izložba maležanske slikarke Elize Taj, a nakon toga Kikinđani su imali priliku da se upoznaju sa plesom, muzikom i tradicijom ove zemlje, u okviru programa „Očaravajuća Malezija u gradu sova“, koji je upriličen u Muzeju. 

Naša ambasada u Srbiji je veoma aktivna kada je u pitanju promocija maležanske kulture. Danas smo, uz pomoć izložbe slika i umetničkog programa, pokušali da dočaramo našu tradiciju i kulturu Kikinđanima. Kultura je univerzalna i prevazilazi sve granice i razlike između geografski udaljenih zemalja – rekao je Nik Adi Arman, otpravnik poslova Ambasade Malezije u našoj zemlji, i sumirao utiske o onome što je danas imao priliku da vidi u našem gradu:

U okviru obilaska Kikinde, posetio sam Atelje i Muzej „Tera“, kao i Ekonomsko-trgovinsku školu. Mislim da ovaj grad ima veoma veliki potencijal, posebno kada su u pitanju ekonomija i turizam. 

Predsednica Skupštine grada, Stanislava Hrnjak, istakla je da su predstavnici lokalne samouprave sa zadovoljstvom danas pokazali Kikindu Niku Adi Armanu, otpravniku poslova Ambasade Malezije:

Oduševio ga je Muzej „Tera“, kao jedinstven potencijal kulture i turizma na ovim prostorima, a sa zadovoljstvom smo ga odveli i u jednu od najlepših ulica na svetu, Generala Drapšina. Posebno me raduje što se divno uklopio i što je jako lepo primljen na času geografije, kod đaka smera turizmolog u Ekonomsko-trgovinskoj školi – rekla je Hrnjak. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!