INFO Servis, Sport

Novosadska “Detelinara“ osvajač turnira u basketu “Kikinda 2019“

Novosadska ekipa “Detelinara“ osvojila je turnir u basketu 3×3 “Kikinda 2019“, koji se prethodne tri večeri odigrao u dvorištu Gimnazije “Dušan Vasiljev“, u organizaciji Sportskog saveza Kikinde i Gradom Kikindom kao generalnim pokroviteljem. “Detelinara“ je u finalu pobedila “Armagedon“ takođe iz Novog Sada sa 21:19 i tako osvojila 80.000 dinara. Treće mesto na turniru pripalo je kikindskoj ekipi “Tebrakadabra“, koja je učestvovala umesto ekipa koje su otkazale učešče na turniru prethodne večeri:

Sve je zaista bilo u najboljem redu, nemamo nikakvih zamerki,. Bio je problem sa nekim domaćim ekipama, mi sa tim nemamo ništa, finale smo odigrali sa našim sugrađanima i sve je proteklo u najboljem redu. Vrlo sam zadovoljan što smo osvojili turnir, iskren da budem mi smo i došli da pokažemo šta znamo i da ga osvojimo, tako da smo i uspeli u tome – istakao je kapiten pobedničke ekipe, Nikola Šućov.

Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Aleksa Birovljev iz pobedničke ekipe:

-Ponosan sam na svoju ekipu i na to što smo osvojili ovaj turnir. Zaista me raduje činjenica da sam proglašen za najboljeg igrača, ali to je ipak zasluga cele moje ekipe koja se svojski trudila da pruži maksimum. Voleo bih da se i sledeće godine organizuje ovakav turnir u Kikindi, a mi ćemo se potruditi da ga i po Novom Sadu promovišemo kako bi došlo što više ekipa jer ovaj grad zaslužuje dobar i kvalitetan turnir – dodao je Birovljev.

Bogat i sadržajan program “Kikindskog kulturnog leta“ svakako je upotpunjen i ovim turnirom, koji je obilovao sjajnim basketaškim partijama, velikim brojem posetilaca, kao i učešćem 10 ekipa iz našeg grada i okruženja, ali i iz Novog Sada:

-Ponosni smo na sve sportske događaje koji se održavaju u našem gradu, vidimo da vlada veliko interesovanje publike, da su se naši sugrađani uželeli košarke. Verujem da su uživali u atraktivnim potezima i driblinzima, šutevima, kao i osmišljenim akcijma koje su prisutne u basketu. Ono što me takođe raduje jeste što je prikazana kvalitetna košarka, promovisan je fer plej, tolerancija, kao i zdrav način žvota, a ekipa koja je i pobedila sigurno je imala najveću motivaciju, što je verovatno posledica dobrog timskog rada – istakao je Miodrag Bulajić, ćlan Gradskog veća, prilikom uručenja pehara.

Tokom završnice turnira “Kikinda 2019“, održano je takmičenje u bacanju trojki u kom je pobedio Luka Grbić, a pre finala publika je imala priliku da pogleda i revijlanu utakmicu mlađih pionira “Velike Kikinde“.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!