INFO Servis, Sport

Novine u MOK “Kikinda“: Odbojkaši dobili pojačanja

Odbojkaši “Kikinde“ iza sebe imaju izuzetnu sezonu završenu pre vremena usled nastale situacije sa širenjem zaraze Covid 19, ali je i bez obzira na to, ostvaren veoma dobar učinak koji ih je plasirao u viši stepen takmičenja, odnosno Drugu republičku ligu u kojoj će ih na jesen očekivati znatno teži protivnici, pa samim tim i kvalitetnije utakmice. Kako bi se na najbolji način predstavili na terenu, ali i pružili ponovo dobre partije, kikindski odbojkaši dobili su pojačanja koja bi trebalo znatno da doprinesu našem timu koji ima ambiciju da ako ne ove, onda sledeće godine napadne sam vrh i plasira se u još viši stepen takmičenja:

Uradili smo ono što nam je i bila želja. Doveli smo dvojicu veoma dobrih igrača koji će nam puno značiti u timu. Tako je naše redove sada popunio Miloš Simić iz Pančeva, a imamo i novog dizača Borislava Pantića iz Novog Sada. Ako pružimo dobre partije ove sezone, ne bi bilo čudno da budemo u samom vrhu prvenstvene tabele Druge lige, a naravno da nećemo propustiti priliku da se domognemo i višeg stepena takmičenja. Međutim, to je sve još uvek pretpostavka iako vrlo dobro znam kakvi nas protivnici očekuju i mislim da ako ne ove, onda sledeće sezone možemo da napadnemo Prvu B ligu što nam i jeste dugoročni plan. Igrači koje smo doveli imaju dosta iskustva i mogu zaista da nam pomognu u pohodu na vrh tabele – kaže trener MOK “Kikinda“, Milan Radosavčev.

 

Odbojkaši “Kikinde“ okupiće se već polovinom jula, mada bi pripreme trebalo da počnu prvih dana avgusta. S obzirom na to da prvenstvo počinje u oktobru, biće to sasvim dovoljno vremena da se ekipa uhoda i na vreme pripremi za ono što ih čeka:

-Znamo da nas očekuju teški protivnici, ali to ne znači da ćemo se mi unapred predati. Naprotiv, želja nam je da damo sve od sebe i ostvarimo najbolje rezultate. Dosta igrača u timu je na studijama, tako da će ih ponekad sprečavati obaveze prema fakultetu, što znači da će nam nova pojačanja i te kako značiti u tim momentima, pogotovo što smo doveli igrače kojima je prvoligaška odbojka poznata i sa tim nećemo imati problema, oni će samo moći svojom igrom da prenesu deo znanja na mlađe kikindske odbojkaše – kaže Radosavčev.

Odbojkaši MOK “Kikinde“ u prethodnoj sezoni ostvarili su 16 uzastopnih pobeda i tako napravili jedan od najznačajnijih uspeha u kikindskoj odbojci.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!