INFO Servis

Novi roman Srđana V. Tešina „Moje“

Naš sugrađanin Srđan V. Tešin, jedan od značajnijih pisaca srednje generacije u srpskoj književnosti, objavio je svoj novi roman pod nazivom „Moje“. 

U Tešinovoj novoj knjizi prepliću se porodične i književne istorije, društvena istorija druge Jugoslavije i savremene okolnosti, devedesete godine i izgubljeno vreme jedne cele generacije, lične i društvene drame, biografije i imaginacija, mašta i činjenice, autofikcija i uzbudljiva priča. 

Ovaj roman vas neće ostaviti ravnodušnim, a podsetiće vas na vaše izbore i na vaše odustanke, ali i na događaje koje ste zaboravili i na događaje koje nipošto ne želite da zaboravite. 

Srđan V. Tešin je rođen 1971. godine u Mokrinu. Studirao je filozofiju i komunikologiju, a diplomirao na poetici kratke priče. Autor je jedanaest knjiga i priređivač šest antologija kratkih priča. Važniji naslovi: Antologija najboljih naslovaKroz pustinju i prašinuKuvarove kletve i druge gadostiIspod crtePriče s Marsa i Gori gori gori. Dobitnik je nagrade „Borislav Pekić“, Nagrade Društva književnika Vojvodine za knjigu godine i Medalje kulture za multikulturalnost i interkulturalnost Zavoda za kulturu Vojvodine. Proza mu je prevođena na desetak evropskih jezika. Zastupljen je u domaćim i inostranim antologijama i izborima iz srpske savremene književnosti. Njegova priča Where Is Grandma, Where Do You Think She Hides?, iz zbirke Priče s Marsa, uvrštena je u Antologiju najbolje evropske priče američko-englesko-irskog izdavača Dalkey Archive Press.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!