INFO Servis

Novi kolektivni ugovor za radnike “Tisza Automotive“

Zaposleni u kompaniji “Tisza Automotive“, koja ima pogone u Senti i Bečeju, na osnovu novog kolektivnog ugovora imaće značajno veće plate i dopunsko zdravstveno osiguranje. Novim kolektivnim ugovorom, koji je danas potpisan u Savezu samostalnih sindikata za Grad Kikindu, opštine Čoka, Nova Crnja i Novi Kneževac, isplata prinadležnosti predviđena je na osnovu prisutnosti na poslu, a u zarade su uračunati bonusi prilikom prekovremenog rada tokom vikenda.

Kompanija “Tisza Automotive“, koja je 2014. godine otvorila pogon u Senti, a potom i u Bečeju, danas zapošljava više od 1.700 radnika, a više od 500 njih je sa područja Kikinde. Radi se u dve smene, sa obezbeđenim prevozom do posla i nazad, pristojnim uslovima za rad i redovnim platama. Novim kolektivnim ugovorom predviđeno je da radnici imaju znanto uvećanje zarada, kao i dodatno doborovoljno penzijsko osiguranje:

-Dobijamo veće zarade, bezbednost za naše porodice, tako da će 1.700 porodica biti sa većim zaradama. Imamo bonuse, kao i dodatno penziono osiguranje kojim malo firmi u Srbiji može da se pohvali. Ono što je najvažnje jeste da će nam zarade sada biti u proseku oko 50.000 dinara, umesto dosadašnjih 35.000 koliko imaju radnici u pogonuistakao je Dragan Popov, predsednik Samostalnog sindikata “Tisza Automotive“ D.O.O.

U fabrici “Tisza Automotive“ između ostalog bave se proizvodnjom strujnih kablova za automobilsku industriju. Ovakav kolektivni ugovor predstavlja novi način uspostavljanja saradnje stranih ulagača i naših radnika. Tačnije, kamen temeljac za buduće poslodavce:

-Očekujemo u narednom periodu poboljšanje proizvodnje, tako da smo spremni za nastavak socijalno – partnerskih odnosa kako bi se obezbedio viši nivo zarade i drugih primanja. Mi razumemo potrebe naših radnika i da će radnik koji je dobro plaćen, ali i sa rešenim pitanjima za svoju porodicu, biti posvećen svom poslu. Naša kompanija radi na kvalitetu, tako da je obostrano zadovoljstvo prioritet – rekao je Andraš Gladinec, predstavnik “Tisza Cipo Group“, u Mađarskoj.

Pratite nas FB