INFO Servis

Nove epidemiološke mere u Kikindi

Epidemiološka situacija u Kikindi se pogoršava, tako da su u skladu sa novim talasom virusa korona donete nove mere u cilju njegovog daljeg suzbijanja. Novim merama predviđena je zabrana okupljanja u zatvorenom prostoru do 50 ljudi, a na otvorenom do 100 uz poštovanje svih zdravstvenih preporuka, održavanja fizičke distance i nošenja maski. Takođe, ograničen je i rad kafića i drugih ugostiteljskih objekata u vremenskom intervalu od 06 do 23 časa, u šta spadaju i otvorene bašte kafića, a određeno je i obavezno rastojanje između stolova na jedan i po metar u svakom pravcu.
 
 
Prehrambenim objektima, u zavisnosti od veličine, ograničen je broj kupaca, pa tako na površini od 4 kvadrata ne može biti više od jednog lica. Rad Gradske pijace organizovan je tako da prodavci i kupci obavezno nose zaštitne maske i da se spreči grupisanje lica. Celokupno osoblje JP ,,Autoprevoza“ mora da nosi maske i da na adekvatan način prima putnike. Na bazenima SC ,,Jezero“ ograničen je broj kupača i to do 500 u Kikindi, odnosno 250 u Banatskom Velikom Selu uz poštovanje svih mera nadležnih zdravstvenih institucija zbog osnovane sumnje na širenje virusa i u okviru samog bazena. Svim privrednim subjektima izdat je nalog da svoj rad organizuju u zatvorenim prostorijama uz obavezno nošenje maski i održavanje fizičke distance od jedan i po metar među licima:
 
-Ovo je deo mera koje smo danas doneli. Ja bih samo želeo da još jednom apelujem na sve sugrađane da se suzdrže od svega što doprinosi širenju virusa Covid 19. Bez obzira što i u ovim merama postoji i dalja mogućnost da se ljudi okupljaju, uz održavanje rastojanja, naša preporuka je da ono što se ne mora i što nije toliko neophodno, a što služi u svrhu zabave da se izbegava, jer život je najvažniji i želimo da naša Kikinda izađe na najbolji mogući način iz ovog problema – izjavio je Markov.
 
 
Broj lica u sportskim kladionicama može najviše biti do deset, uz održavanje rastojanja i izdate mere. Takođe, izdat je nalog za dezinfekciju svih javnih površina, zdravstvenih i svih ostalih  ustanova. Prema rečima gradonačelnika Kikinde i komandanta lokalnog Štaba za vanredne situacije, Pavla Markova, do kraja nedelje biće izvršena procena epidemiološke situacije u gradu i biti donete nove mere, ukoliko za to bude bilo potrebe.
Pratite nas FB
error: Content is protected !!