INFO Servis

Nova zapošljavanja u Livnici „Cimos“

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i članovi Gradskog veća Miroslav Dučić i Saša Tanackov posetili su danas Livnicu „Cimos“ kako bi sa predstavnicima firme razgovarali o problemima u poslovanju, administrativnim preprekama sa kojima se suočava ova kompanija, kao i o svemu što je urađeno u prethhodnom periodu i o novim zapošljavanjima. 

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač ističe da je tradicija automobilske industrije u našem gradu izuzetno duga i bogata:

Livnica „Cimos“ prepoznaje i tržište i to da u Kikindi postoje vredni i sposobni ljudi, koji će i u narednom periodu imati mnogo više posla i raditi za automobilsku industriju raznih proizvođača. Grad će i dalje biti partner preduzetnicima i privrednicima kako bismo im pomogli da realizuju ideje i zamisli – rekao je Lukač. 

Peter Višnjei, direktor Livnice „Cimos THC“ kaže da je trenutno u proizvodnji 430 zaposlenih, sa tendencijom rasta zbog povećanja obima posla:

Dobili smo nove poslove i projekte, tako da će do kraja godine u proizvodnji biti između 460 i 480 zaposlenih. Dobra stvar je što je, posle dužeg vremena, poslodavac primetio kvalitete Kikinde, tako da se rade transferi iz slovenačkih firmi grupacije „Cimos“. Konačno je situacija u Livnici sigurna i stabilna, posao se širi, tako da smo posle otpuštanja radnika ranijih godina sad u prilici da primimo novozaposlene, kojih će do kraja novembra biti do 100. Konkurs je još uvek otvoren, za operatere na cnc mašinama, ali postoji prostor i za druge profile – rekao je Višnjei. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!