INFO Servis

Nikoljdanske povelje zdravstvenim, socijalnim radnicima i policajcima

Nikoljdanske povelje gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, uručio je danas onima koji su bili u prvim redovima odbrane tokom proglašenja pandemije Covid-a 19 u našoj zemlji, odnosno zdravstvenim radnicima, pripadnicima Policijske uprave Kikinda i predstavnicma Gerontološkog centra u Kikindi. Uručeno je više od 220 povelja, a tom prilikom gradonačelnik je izrazio veliku zahvalnost svima koji su rizikovali svoje da bi spasili tuđe živote:

-Veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima u Domu zdravlja, u Covid centru, jer je njihova uloga bila veoma teška, s obzirom na to da je Kikinda bila grad u kom se virus odmah pojavio. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima u Zavodu za javno zdravlje, potom u Opštoj bolnici. Ovo je bio veoma težak period za njih i sa te strane moramo da im odamo veliku počast. Veoma važan segment u odbrani imali su i predstavnici Policijske uprave Kikinda, koji su pokazali odličnu organizaciju tokom vanrednog stanja. Vrlo dobro znamo kako su neki domovi za stare prošli u našoj zemlji, tako da veliku zahvalnost dugujemo i zaposlenima u Gerontološkom centru Kikinda. Kikinda je zahvaljujući njima, kao i gvozdenoj disciplini naših sugrađana uspela da pobedi u ovoj situaciji – rekao je Markov.

Ono što je obeležilo prethodna tri meseca, jeste velika sloga u zdravstvenim ustanovama koja je bila presudna. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa drugim ljudima iz različitih oblasti postignuti su dobri rezultati:

-Znači nam povelja, ali mi je mnogo draži osmeh na licima naših radnika. Bilo je dosta problema i nepoznanica jer nismo znali protiv koga se borimo, ali smo uz pravovremene mere koje su bile veoma efikasne, da postignemo veliki uspeh. Danas možemo sa zadovoljstvom da kažemo da smo na početku kraja epidemije – istakla je dr Sandra Radlović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Kikinda.

Povelje su uručene pripadnicima Policijske uprave Kikinda, koji su pokazali da su pravi profesionalci i da su na visini zadatka:

-Ova povelja koju smo dobili od Gradske uprave predstavlja samo podsticaj za naš dalji rad, kako bi uvek mogli da pružimo svaku moguću pomoć našim sugrađanima – rekao je načelnik Policijske uprave Kikinda, Dušan Glišin.

Nagradu je primila i direktorka Doma zdravlja u Kikindi, dr Biljana Marković:

-Ova nagrada ide svim radnicima naše ustanove koja je bila na prvoj liniji fronta tokom odbrane od virusa Covid-a 19. Veliku zahvalnost dugujem svima koji su pokazali veliki profesionalizam i nijednog momenta niko nije odbio nijedan slučaj, niti se bilo ko povukao. Svi smo bili jedan dobar tim – poručila je dr Marković.

Gradonačelnik je pred prisutnima izrazio nadu da će ovo biti poslednji put da povelje uručuje povodom odbrane od virusa, a da velika dela tek predstoje u narednom periodu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!