INFO Servis

Nijedan član kikindskog Udruženja penzionera nije oboleo od Covid-a 19

Udruženje penzionera Kikinda odmah po pojavljivanju koronavirusa u našem gradu obustavilo je sve aktivnosti i zatvorilo svoje prostorije. Posle dva meseca izolacije, protorije Udruženja ponovo su otvorene, a cilj je ostvaren – nijedan član Udruženja penzionera nije oboleo od Covid-a 19. Tome je, pored gvozdene discipline, doprinela i velika volja za kvalitetnim životom:

-Prostorije kluba penzionera u našem Udruženju bile su pune pre novonastale situacije, družili su se i vreme provodili kvalitetno. Međutim, mi smo odmah po pojavljivanju virusa u našem gradu među prvima sve prostorije zatvorili s obzirom na to da svi pripadamo rizičnoj grupi. Bio nam je cilj da na najbolji način zaštitimo naše penzionere da se ni slučajno ne bi desilo da bilo ko od njih dođe u nezgodnu situaciju. Na sreću, nismo imali problema, sačuvali smo sve živote i redovno pratili situaciju koja se odvijala – kaže Milan Periz, predsednik Udruženja penzionera Kikinda.

Kako je Kikinda prvih dana marta proglašena za žarište, preduzete su sve mere zaštite, tako da je sve prošlo bez problema. Međutim, sada su prostorije Udruženja ponovo otvorene, a planovi se polako pripremaju:

-Prvo je dogovoreno da najviše mere bezbednosti budu na maksimalnom nivou, kao i da se prate sve preporuke nadležnih koji su sve vreme na prvim odbrambenim linijama. Moram da kažem da su nas ljudi sve vreme pozivali jer im naše prostorije nedostaju, kao i druženej. Već prvih dana nakon što smo otvorili prostorije vlada veliko interesovanje za kupovinu ogreva i prehrambenih artikala. Veliko interesovanje vlada i za odmor u banjama, koje organizuje PIO fond, ali još uvek čekamo instrukcije – dodaje Periz.

Na području Grada Kikinde živi oko 14.000 penzionera, od kojih su skoro 7.000 članovi jednog od najmnogoljudnijih penzionerskih Udruženja u Vojvodini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!