INFO Servis

Nestor Iličin najbolji na juniorskom prvenstvu u kvizingu

Treće po redu Svetsko juniorsko prvenstvo u kvizingu, za mlade do 19 godina, održano je danas u SSŠ „Miloš Crnjanski“. Najviše poena na testu, koji se sastojao u rešavanju 120 pitanja iz 8 oblasti, imao je Nestor Iličin. 

Nadmetanje je održano u mnogo gradova širom sveta, među kojima je i naš, a mladi su rešavali istih 120 pitanja iz sledećih oblasti: kultura, zabava, istorija, životni stil, mediji, nauka, sport i svet. Na takmičenju u Kikindi učestvovalo je osmoro mladih, a pobedu je odneo Nestor Iličin. Prošlogodišnji šampion, Aleksandar Selimović bio je drugi, a treće mesto zauzeo je Luka Mićić. 

Pobednik Nestor Iličin, učenik drugog razreda Gimnazije „Dušan Vasiljev“, kaže da je veoma zadovoljan osvojenim prvim mestom:

Učestvovao sam i ranije, kada sam osvojio četvrto mesto. Mnogo mi je drago što sam pobedio. Oblasti iz kojih mi najbolje leže pitanja su istorija i sport – kaže mladi Kikinđanin, i dodaje da redovno prati televizijske kvizove i da bi, jednog dana, voleo i da učestvuje u njima. 

Jedan od organizatora takmičenja u našem gradu, Vanja Tomašev, kaže da je Kikinda od početka, treću godinu zaredom, deo Svetskog prvenstva u kvizingu:

Širom sveta se održava ovo takmičenje, a u Srbiji je Kikinda jedan od tri grada domaćina, uz Novi Sad i Kragujevac. Odziv je malo slabiji nego ranijih godina, ali su učesnici bili sjajni. I ove godine prijavili su se uglavnom oni koji su i ranije učestvovali na sličnim takmičenjima i koji se zanimaju za ovakve stvari – rekao je Tomašev. 

Pitanja na testu bila su po standardnoj metodoligiji Svetske kvizing asocijacije, iz različitih oblasti tako da one obuhvataju celokupno znanje, a mladi širom sveta rešavali su ista pitanja.  

Prva tri mesta nagrađena su šoljama sa znakom Enigmatskog kluba „Kikinda“, a pobednik je osvojio i pehar. Takmičenje je organizovala Međunarodna kvizing asocijacija iz Londona, a organizator nadmetanja u našem gradu bio je Enigmatski klub „Kikinda“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!