INFO Servis

Nastavak saradnje lokalne samouprave i Specijalne bolnice „Čigota“

U Specijalnoj bolnici „Čigota“ na Zlatiboru obnovljen je i potpisan protokol o saradnji Gradske uprave Кikinda i ove renomirane ustanove. Protokol su potpisali, u ime SB „Čigota“ spec. dr med. Aleksandar Simić, v.d. direktora, i Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika, u ime Gradske uprave Kikinda.

Spec. dr med. Aleksandar Simić, v.d. direktora Specijalne bolnice „Čigota“ izrazio je veliko zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Kikindom, koja je započeta pre nekoliko godina: 

Partneri iz Kikinde su uradili mnogo, kada je u pitanju lečenje dece koja imaju višak kilograma kroz program „Čigotica“. Mi tu saradnju cenimo kao izuzetno važnu, i sa zadovoljstvom je pominjemo kao primer dobre prakse gde god se pojavimo – rekao je dr Simić. 

Ovim protokolom je posebno regulisana saradnja u oblasti zdravstvenog turizma, ali i saradnja kroz preventivni odmor radnika i penzionera. 

Zahvaljujući razumevanju rukovodstva SB „Čigota“, mi smo ovim protokolom obezbedili da svi građani Kikinde u narednih godinu dana imaju popust od 10 odsto na sve medicinske usluge, kao i usluge smeštaja koje ova ustanova pruža. Pored toga, nama je prioritet da našu decu koja imaju problem sa gojaznošću upućujemo na Zlatibor na lečenje pod budnim okom stručnjaka, jer mislimo da će kroz najsavremenije metode lečenja gojaznsti i promenom svojih navika tokom boravka u „Čigoti“ uspeti da se leče i izleče od ove pošasti 21. veka – rekla je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde. 

Кako je dogovoreno, prva grupa dece iz Кikinde boraviće u „Čigoti“ od 17. marta do 7. aprila 2020. godine, a ceo program od 21 dan je besplatan, jer troškove boravka i lečenja dece snosi Republički fond za zdravstveno osiguranje.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!