INFO Servis

Najslađi promoteri pozvali Novosađane i Zrenjanince na „Dane ludaje“

Predškolci, tamburaški orkestar, članovi ADZNM „Gusle“ i predstavnici Odseka za poslove razvoja grada, danas su kroz promociju 34. „Dana ludaje“ u Zrenjaninu i Novom Sadu, pozvali stanovnike ova dva grada da budu gosti Kikinde od 19. do 22. septembra. 

Dečaci i devojčice predškolskog uzrasta, obučeni u kreativne kostime sa motivima jeseni, uz igru i pesmu pozvali su danas stanovnike Zrenjanina i Novog Sada na našu tradicionalnu manifestaciju „Dani ludaje“. Jasmina Milankov, rukovodilac Odseka za poslove razvoja grada, najavila je koje su to novine u odnosu na prethodne godine:

Očekuje nas takmičenje u umetničkom rezbarenju bundeva. Prošle godine imali smo promociju ove veštine, koja je izazvala veliko interesovanje. Učestvovaće desetoro majstora karvinga, koji će rezbariti bundeve, pa ćemo videti kakvi će umetnički radovi nastati iz toga – rekla je Milankov, i dodala da će biti održana i promocija zanatskog piva od bundeve. 

Po prvi put, ove godine naša tradicionalna manifetsacija biće predstavljena i u mađarskom gradu Racalmašu, koji ima svoj festival posvećen bundevi:

Putujemo u Mađarsku u subotu, 14. septembra, kako bismo vlasnike tri najteže bundeve na tom festivalu pozvali da učestvuju u takmičarskom delu naših „Dana ludaje“. Ovo će po prvi put i zvanično biti međunarodno takmičenje – kaže Milankov. 

Promocije se nastavljaju u petak, 13. septembra u Beogradu, a u ponedeljak će promoteri otputovati u Temišvar. Organizatori i ove godine očekuju veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!