INFO Servis

Najmlađi đaci će ići u školu, za starije kombinovana nastava

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa doneo je danas odluku da će od 1. septembra mlađi đaci nastavu pohađati u školi, uz poštovanje svih mera, među kojima su i principi za smanjenje fizičke mogućnosti prenošenja virusa, a to znači maksimalno razređenje broja đaka. Starije uzraste očekuje kombinacija izvođenja nastave. 

Prema rečima dr Darije Kisić Tepavčević u jednoj učionici moći će da bude do 15 đaka, koji će sedeti na udaljenosti minimalnoj od 1,5 metar, a časovi će trajati 30 minuta. Ona je ukazala na to da mere prevencije daju efekta i da je epidemiološka situcija povoljnija. 

U skladu s tim donete su odluke o načinu organizovanja nastave u budućoj školskoj godini. Uradili smo sve da naši najmlađi đaci pohađaju što je moguće više nastavu u samoj školi. To je značajno za njihovo buduće školovanje. Za starije razrede imaćemo različite kombinacije izvođenja nastave – objasnila je dr Kisić Tepavčević i dodala da je jako bitno da se prilikom boravka u školi poštuju sve mere prevencije koje će da smanje rizik na najmanju moguću meru prenošenja infekcije.

Predviđa se i da ceo prvi školski dan u svim školama bude posvećen prevenciji, načinu sprovođenja prevencije i značaju preventivnih mera kao novom obliku ponašanja koji će činiti bezbedan boravak u školama za decu. Plan edukacije u vezi koronavirusa razrađen je proteklih nedelja i  planirano je da se objavi u poslednjoj nedelji avgusta – rekla je dr Kisić Tepavčević. 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!