INFO Servis

Najbolji studenti potpisali ugovore o stipendiranju

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov danas je u svečanoj sali Gradske kuće uručio ugovore o stipendiranju studentima koji su ispunili uslove javnog konkursa. Studenti će ove godine primati mesečni iznos od 8.500 dinara. 

Lokalna samouprava je krajem prošle godine raspisala konkurs za dodelu stipendija studentima osnovnih i master studija za školsku 2018/2019. godinu, u cilju podsticanja talentovanih studenata koji su u toku školovanja ostvarili izuzetne rezultate, kao i podrške studentima koji su slabijeg materijalnog stanja. Ove godine 68 prijava zadovoljilo je uslove konkursa. 

Uvažavajući celokupnu situciju i problematiku kada su u pitanju novi kadrovi, trudili smo se da vodimo računa o mladima koji će uskoro završiti fakultete. Kada dobijem informacije o onima koji su završili studije, nastojim da obavim razgovore sa najboljima od njih, i ako je to moguće pomognem u eventualnom zaposlenju – rekao je Markov, i poželeo studentima da što pre završe studije i krenu dalje u život. 

Nikola Tepavac, koji je trenutno na master studijama na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, ove godine je peti put zaredom dobio stipendiju loklane samouprave:

Ovakva novčana pomoć mnogo znači, posebno za nas koji smo iz manjih otišli u veće gradove na studije, jer je školovanje veliki izdatak za porodicu. Uskoro ću dobiti posao u Kikindi, tako da će to biti jedan od načina da doprinesem lokalnoj zajednici i vratim na neki način svom gradu ono što je on dao meni.

Jedan od stipendista lokalne samouprave je i Mateja Vukmirica, student prve godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu: 

Ovo mi veoma znači, drago mi je što lokalna samouprava brine o nama studentima i što sam u društvu najboljih u našem gradu. Novac ću uložiti naravno u svoje školovanje, ali i u sport i važna takmičenja koja me uskoro očekuju.   

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka Dunja Duvnjak je drugu godinu zaredom dobila stipendiju Gradske uprave:

Stipednija mi dosta znači. Ne trošim je odmah, nego mi služi za svaki slučaj. Kada na kraju skupim više novca, služi mi da kupim sebi nešto. 

Pratite nas FB