INFO Servis

Nagrađeni najbolji likovni i video radovi na temu „Plodovi jeseni“

U dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ upriličena je dodela nagrada za najbolje likovne i video radove, pristigle na Konkurs, raspisan povodom manifestacije „Dani ludaje“. Dodeljeno je 10 ravnopravnih nagrada za likovne i 5 za video radove. 

Žiri, u sastavu Miroslava Kojić i Marijana Mirkov, imao je i ovoga puta veoma težak zadatak da odabere najbolje radove. Kada su u pitanju likovni radovi, među najmlađima nagrađeni su: Una Čonić (3 godine, Vrtić „Miki), Mihajlo Radujko (6 godina, Vrtić „Pčelica“) i Filipa Mirkov (6 godina, Vrtić „Bambi“). Od osnovaca nagrađeni su: Marko Filipović (I razred, OŠ „Šesti oktobar“), Jovana Cvetkov (I razred, Milivoj Omorac“ Iđoš), Aleksa Seljački (II razred, OŠ „Jovan Popović“), Nikola Pejić (IV razred, OŠ „Ivo Lola Ribar“ Novi Kozarci), Vuk Knežević (Iv razred, OŠ „Slavko Rodić“, Veliko Selo), Nađa Krasić (V razred, OŠ „Jovan Popović“), Ana Filipović (V razred, OŠ Sveti Sava“). 

Naše male i velike umetnike navikli smo da u ovom periodu urade svoje umetničko delo i pošalju nam. Ovi „Dani ludaje“ su svakako drugačiji u odnosu na ranije godine, ali realizovanje Konkursa se nije dovodilo u pitanje. Deca crtaju srcem i dušom, za njih ne postoje prepreke. Miroslava Kojić i ja smo zaista uživale dok smo žirirale radove. Nismo rangirale radove, a od preko 400 odabrale smo 10 koje smo nagradili – kaže Marijana Mirkov, član žirija. 

Dodeli nagrada za najbolje likovne i video radove prisustvovala je i članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje Milena Živkov, koja je izrazila veliko zadovoljstvo što je već godinama, u različitim ulogama, deo ovog događaja koji se realizuje u okviru programa „Dana ludaje“:

Zanimljivo je što sam kao dete učestvovala na ovom konkursu. Potom sam bila u žiriju, nakon toga i nastavnica učenika koji su nagrađeni za svoje radove, a evo sada imam i čast da otvorim ovu dodelu nagrada – kaže Živkov. 

I ove godine konkurs je bio raspisan i za video klipove, a radovi koji su pristigli veoma su kvalitetni. Žiri u sastavu: Dunja Brkin Trifunović, Slobodan Tomić i Kristina Ember, dodelio je u ovoj kategoriji 5 ravnopravnih nagrada: odeljenje III/1 OŠ „Vuk Karadžić“ (učiteljica Desanka Ristić), Helena Grujić OŠ ,,Sveti Sava“, Milan Grbić OŠ „Slavko Rodić“ Banatsko Veliko Selo, Bojana Čolak OŠ „Đura Jakšić“ i Sara Zamurović, Aleksandra Ostojin i Katarina Krstin Gimnazija „Dušan Vasiljev“. Članica žirija, Dunja Brkin Trifunović, kaže da učesnicima nije bilo lako s obzirom na sve obaveze koje imaju, a da su i pored toga radovi pristigli na konkurs bili veoma dobri:

Dodeljeno je pet jednakih nagrada, a svi su odgovorili na zadatu temu na svoj način, u skladu sa sklonostima, sposobnostima i željama.  Ono što bih izdvojila je da je učestvovalo jedno celo odeljenje, III/1 iz OŠ „Vuk Karadžić“. Uspeli su da prikažu, ne samo ludaju nego i duh Kikinđana i Kikinđanki, što je bilo odlično. Mimo pravila, napravili su malo duži video, što su simpatično opravdali time da lali treba vremena da ispriča priču i da ne voli da ga prekidaju.  

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!