INFO Servis

Nagrađeni najbolji likovni, literarni i video radovi

I ove godine, u okviru „Dana ludaje“, deca iz vrtića i učenici osnovnih škola na teritoriji našeg grada učestvovali su na likovnom i literarnom konkursu. U Narodnoj biblioteci „Jovan Popović upriličena je dodela nagrada predškolcima i osnovcima čiji su radovi proglašeni za najbolje. 

Na konkurs je pristiglo mnogo kvalitetnih radova, pa je žiri i ovoga puta imao veoma težak zadatak da izabere najbolje. Kada je u pitanju likovni konkurs, u konkurenciji predškolaca nagrađeni su: Marija Šašić (Bambi), Iva Mikalački (Maslačak), Nikola Radu (Bambi), Mile Rado (Bambi), Vasilije Miletin (Kolibri) i Tamara Tifenbah (Miki). Posebnu nagradu gran pri dobila je kolekcija Vrtića Miki: Kalina Makivić, Teodora Raca, Una Čonić, Aleksej Stojkov, Uroš Karanović i Anastasija Kolarić. Među osnovcima diplome i poklon paketiće dobili su: Stefan Petrović (Šesti oktobar), Vanja Bogar (Btarstvo jedinstvo), Sara Karanović (Slavko Rodić), Jelena Protić (Đura Jakšić), Minja Balint (Đura Jakšić), Maja Krasić (Jovan Popović), Vukašin Šoklovački (Feješ Klara) i Elvira Likar 8Sveti Sava). 

Marijana Mirkov, član žirija, kaže da je ove godine bilo mnogo radova i da su predškolsci i ovoga puta bili najuspešniji: 

Naši mali umetnici svake godine pokažu da je ludaja neiscrpna inspiracija. Bilo nam je teško da odaberemo najbolje, a u tome nam je pomogla profesorica  i vrhunski poznavalac dečjeg stvaralaštva Miroslava Kojić. Nagradili smo 20 likovnih radova, a posebnu nagradu, gran pri dodelili smo mališanima iz „Mikija“ koji imaju samo 4 godine – rekla je Mirkov. 

 

Osim literarnog, Biblioteka je ove godine raspisala i konkurs za najbolji video rad, odnosno reklamu za ludaju. Cilj konkursa je da učenici pokažu svoj literarni talenat, ali i to koliko vole i poznaju svoj grad: 

Primetili smo da deca ne pišu samo o ludaji nego i o našim narodnim običajima. Radovi su veoma interesantni, inspirativni i veoma smo prijatno iznenađeni, s obzirom na to kako su išli u školu prošle godine i koliko im je teško da se sada vrate na redovnu nastavu. Zahvaljujemo školama i nastavnicima i učiteljima koji su ih motivisali da učestvuju na našem konkursu. Najviše radova smo dobili iz škole iz Banatskog Velikog Sela, kao i iz Sajana. Dobili smo i dva video rada iz bašaidske škole -rekla je Dunja Brkin Trifunović iz Narodne biblioteke „Jovan Popović“. 

Nagrađeni literarni radovi: Andrej Novaković („Slavko Rodić“), Miloš Jankov („Žarko Zrenjanin), Andrej Rac Sabo („Vasa Stajić“), Tot David „Feješ Klara“ i Petra Kovač „Mora Karolj“. Nagrađeni su i video radovi: „Gljivograd“ i „Kamen ludosti“ čiji su asutori učenici 8. razreda bašaidske Škole. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!