INFO Servis

Na Starom jezeru uveden sistem video nadzora

Krajem prošlog meseca na prostoru Starog jezera uveden je novi i savremen sistem video nadzora. Sistem je instaliran sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koje je Kikindi, putem Budžetskog fonda za program lokalnih samouprava, dodelilo sredstva u iznosu od 5 miliona dinara, a za projekat „Uvođenje sistema video nadzora na prostoru sportsko-rekreativnog centra „Jezero“ u Kikindi“.

Realizacijom projekta postavljeno je 11 visokorezolutnih kamera sa neophodnim instalacijama veze (kablovi, stubovi, razvodni ormari, itd.), zatim „SOS tačka za hitne slučajeve“ (koja je povezana direktnom vezom sa službama bezbednosti u slučaju nužde), kao i „Monitoring centar“ sa pripadajućom opremom odakle se nadzor vrši non-stop. Na taj način, čitav prostor je postao dostupan za direktan nadzor, čime je znatno povećana bezbednost svih posetilaca. Poseban akcenat stavljen je na delove uz vodene površine i mostove kao posebno rizične tačke.

Ovaj projekat je samo prva faza u nastojanju da se čitav kompleks SC „Jezero“ obezbedi video nadzorom, što uključuje sportsku halu, otvorene i zatvorene bazene, sportske terene i Omladinsko naselje. Plan je bio da se sve uradi kroz jedan projekat, sredstva su bila dodeljena od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, međutim, usled epidemije i smanjenja dostupnih finansijskih sredstava, urađen je samo prioritenti deo posla. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!