INFO Servis

Muzičkim spektaklom primadone Jadranke Jovanović i orkestra i hora “Attendite“ svečano otvoreni 36. Dani ludaje

U Kikindi su svečano otvoreni 36. Dani ludaje, koji će trajati do nedelje, 12. septembra. Jedna od najlepših manifestacija u Srbiji svečano je otvorena muzičkim spektaklom, koncertom primadone Jadranke Jovanović i hora i orkestra “Attendite“ Kulturnog centra Kikinda. Na do sada najvećoj bini koju su pripremili organizatori, prvakinju srske opere pratilo je više od 80 mladih umetnika iz nekoliko krajeva naše zemlje priredivši tako publici nezaboravan događaj. Jadranka se predstavila serenadama Franca Šuberta, kao i ljubavnim pesmama. Kikinđani su uživali u Habaneri iz opere Karmen, Žorža Bizea, ali i u kompozicijama Astora Piacola.

Priliku da pokažu svoje umeće imali članovi hora i orkestra “Attendite“, koji su svirali Mađarsku igru Johanesa Bramsa, kao i kompozicije Dimitrija Šostakoviča, a potom se kikindski hor predstavio već poznatim numerama Lajon, Baba Jetu, kao i spletom srpskih pesama. Za kraj spektakla, uz prisustvo velikog broja posetilaca, primadona je otpevala nekoliko tradicionalnih pesama, a koncert je završen voljenom pesmom “Ovo je Srbija“.

Znamo svi šta nam se dešavalo i sa koliko nestrpljenja, radosti, pa i strepnje smo čekali da se ponovo uključimo u jedan normalan muzički tok. Za sve nas umetnike sa ove strane je velika odgovornost, zatim uzbuđenje, velika radost i velika sreća što ponovo nastupamo, a verujte da je isto i publika željna, video se više nego ikada nedostatak kulturnih događanja. Sa jedne strane, mislim da su ljudi osetili koliko je težak život kada nema onoga što hrani dušu. Veoma sam srećna što sam dobila ovaj poziv da nastupim posle pet godina, poslednji put sam bila u Kikindi kada je dobila status grada, imali smo jedan izuzetan koncert. Veoma sam radosna što sam imala priliku da napravim ekskluzivnu saradnju sa izuzetno mladim poletnim radosnim, divnim ljudima sa kojima sam probala više puta u Beogradu, potom u Kikindi, naši pregovori, imali smo naša prva izvođenja, pregovore o repertoaru, tako da sam presrećna što sam sarađivala sa njima. Radi se o izuzetnom horu koji vodi prof. dr Biljana Jeremić, fantastičan orkestar sastavljen iz različitih krajeva naše zemlje kojima je baza Kikinda. Malo sam bila zbunjena u početku jer su to veoma mladi umetnici, ali sam shvatila da to nije slučajno jer mislim da mi je namenjeno da znanje i iskusto i sve ono što sam učila, podelim sa radosnim, poletnim i jako srećnim mladim ljudima – istakla je primadona Jadranka Jovanović.

Na početku programa publici se obratio i svečano otvorio manifestaciju gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, poželevši posetiocima da se lepo provedu, da uživaju u programu i da ponesu kući lepe uspomene sa severa Banata. Šef ansambla “Attendite“, Marko Markovljev, istakao je da se na ovom koncertu radilo veoma dugo, temeljno i sa velikom pažnjom, tako da ni rezultat, a to su zadovoljni posetioci, nije mogao da izostane.

Kikindska publika nije štedela dlanove, zahtevala je bis, što im je primadona priredila ponovnim pevanjem jedne od najlepših numera “Ovo je Srbija“, a na samom kraju koncerta publika je uživala u vatrometu, koji su označili početak 36. Dana ludaje u Kikindi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!