INFO Servis Sport

MRK Kikinda Grindeks Pobeda u derbiju vrha !!!

Uz dosta muke Kikinda Grindeks nastavila je svoj pobednički niz. Da svako opuštanje može skupo da košta, Kikinđani su za malo mogli da osete na sopstvenoj koži. Srećom po njih, boljom igrom u drugom delu, uspeli su da ostvare tesnu pobedu u duelu sa silno motivisanom ekipom Hercegovine iz Sečnja rezultatom 24:22 i tako obradovali domaću publiku, koja je u velikom broju ispratila ovu utakmicu. Čvrsta igra sa obe strane, neizvesna završnica i pobeda domaće ekipe ulepšali su ovo nedeljno rukometno veče u Kikindi.

Ušli su Kikinđani pomalo opušteno u utakmicu, Hercegovina je povela sa 1:0, a domaći igrači prvi gol postigli su u 4. minutu za 1:1. Zaigrali su tada Kikinđani angažovanije u odbrani i za svega par minuta stekli su osetniju prednost od 6:3. Nekoliko tehničkih grešaka u napadu domaćih, gosti koriste i sa četiri vezana gola preokreću rezultat u svoju korist od 6:7. Sjajni golman Novaković činio je čuda na golu Hercegovine i u najvećoj meri bio je zaslužan za vođstvo svoje ekipe. Do poluvremena Kikinda Grindeks nikako ne uspeva da poveže svoje redove i na odmor se otišlo sa zaostatkom lidera od 9:11.

Nastavak utakmice donosi bolju igru domaće ekipe, posebno u odbrani. Ulaskom Dukatarova u igru, Kikinda Grindeks dolazi do svoje igre u napadu, a golom Komareka u 37. minutu domaćin dolazi ponovo do vođstva od 13:12. Slavko Miškov sa par efektnih intervencija omogućio je svojim saigračima lake golove iz kontranapada i sredinom drugog dela Kikinđani odlaže na velikih 21:15. Kada se činilo da će domaćin rutinski doći do možda i ubedljive pobede, igrači Hercegovine pobrinuli se da utakmica uđe u neizvesnu i zanimljivu završnicu. Golom Zubca u 59. minutu gosti prilaze na samo gol zaostatka, 23:22 za Kikindu Grindeks. Domaći igrači golom Zarina sa desnog krila iz pozicionog napada odlaze na nedostižnih 24:22. Do kraja domaći se brane, a poslednjih 40-ak sekundi Kikinđani nisu hteli da šutiraju na gol, dok je publika koja je večeras napunila tribine ”Jezera” dugim aplauzom pozdravljala svoje miljenike i nagradila ih za vrednu pobedu u večerašnjem okršaju.