INFO Servis, Sport

Mirko Bucalo prvi trener U15 košarkaške reprezentacije Srbije

Kikinđanin Mirko Bucalo, trener KK “Velika Kikinda“ ima jedan od najlepših zadataka, s obzirom na to da je izabran za prvog trenera košarkaške U15 reprezentacije Srbije. Njegov posao biće da zajedno sa svojim pomoćnicima u narednom periodu odabere 20 najboljih košarkaša koji će se od sledeće godine pripremati za Evropsko kadetsko prvenstvo 2022. Mirkov rad i dugogodišnje zalaganje prepoznati su u Košarkaškom savezu koji je Bucalu dao priliku da doprinese srpskoj košarci:

Zaista mi je velika čast što sam izrabran za prvog trenera U15 reprezentacije Srbije koja ima sjajne i mlade igrače pred kojima je lepa karijera. Moj zadatak je da uz pomoć svojih saradnika odaberem 20 najboljih košarkaša koji će se od jula sledeće godine pripremati za prvenstvo 2022. godine. Ovo je zaista kruna moje dosadašnje karijere. Plan je da u nekoliko navrata vršimo selekciju, da pratimo igrače i da ih posmatramo kako bi do leta odabrali najbolje. Tada će biti proglašen i selektor koji će sa mladićima započeti pripreme za Evropsko prvenstvo – kaže Bucalo.

 

Bucalo je već imao okupljanje sa dečacima u novembru, a sledeće je u februaru naredne godine:

-Ono što smo do sada videli je zaista dobro, momci su veoma talentovani i spremni da se takmiče za svoju zemlju. Vrlo sam ponosan na činjenicu da imam priliku da ih vodim, treniram i da im pružim sve ono što će im značiti u nastavku karijere, a sa druge strane, preda mnom je dosta posla sa ljudima iz samog vrha srpske košarke od kojih mogu zaista mnogo da naučim – dodao je Bucalo.

KK “Velika Kikinda“ odavno je prepoznat u svetu košarke kao klub sa najkvalitetnijim radom sa mlađim kategorijama. To, ali i dosadašnji rad sa omladincima, doprinelo je da Kikinda dobije prvog trenera srpske U15 reprezentacije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!