INFO Servis, Sport

Ministar Vanja Udovičić u poseti Kikindi

U okviru akcije Ministarstva omladine i sporta, ministar Vanja Udovičić posetio je danas Osnovnu školu „Jovan Popović“ u našem gradu, i tom prilikom uručio dva gola, dve košarkaške table sa mrežicom, odbojkašku mrežu i četrdeset lopti.

Ministarstvo omladine i sporta sprovodi akciju obilaska mesta širom zemlje, i na taj način otvoreno razgovara sa predstavnicima lokalnih samouprava, klubova i škola, u cilju poboljšanja uslova bavljenja sportom i omladinske politike na lokalnom nivou:

Veoma mi je drago što je jedan od prioriteta u Kikindi razvoj omladinskog sektora i sporta. S obzirom na to da je na čelu ovog grada bivši vrhunski sportista, on jako dobro razume potrebe sporta. Želimo da poboljšamo položaj mladih i da kroz rad sa njima pomognemo da kvalitetnije provode svoje slobodno vreme. Ova škola je od početka godine, samo na teritoriji Vojvodine, već 37. po redu kojoj smo donirali sportsku opremu i rekvizite – rekao je ministar Vanja Udovičić, i najavio da će, u okviru ulaganja u sportsku infrastrukturu, uskoro biti započeta rekonstrukcija zatvorenih bazena SC „Jezero“. 

Direktorica OŠ „Jovan Popović“, Jelena Krvopić, kaže da će ova donacija značajno olakšati rad profesora fizičkog vaspitanja kao i sve vannastavne aktivnosti:

Ova oprema će veoma značiti i svim klubovima koji koriste fiskulturnu salu naše škole. Zahvalila bih Ministarstvu i lokalnoj samoupravi, koji zaista vode računa o održavanju i adaptaciji fiskulturnih sala. Mnogo se zalažemo za afirmisanje školskog sporta, i misija nam je da svu našu decu uputimo u bavljenje nekim sportom – rekla je Krvopić.

Gradonačelnik Pavle Markov istakao je da je donacija Ministarstva omladine i sporta značajna za poboljšanje kvaliteta uslova u kojima se deca bave sportom:

Današnja poseta ministra je veoma važna sa više aspekata. Vanja Udovičić je naš veliki šampion, osvajač značajnog broja medalja na najvećim takmičenjima, i deca su ga dočekala sa velikim oduševljenjem. To nam daje poseban motiv da razvijamo sport u našem gradu i obratimo posebnu pažnju na klubove – rekao je Markov.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!