INFO Servis

Ministar Rasim Ljajić: Podeljeni svi vaučeri, razmotrićemo nastavak akcije

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić izjavio je da je za manje od 40 dana podeljeno 100.000 vaučera i da će, zbog ogromnog interesovanja građana, Vlada Srbije u četvrtak razmotriti predlog da se obezbede dodatna sredstva da bi akcija mogla da se nastavi.

„Molimo građane samo da budu strpljivi do kraja ove nedelje, kada očekujemo da će biti moguće ponovo da se prijavljuju za vaučere“, izjavio je Ljajić za Tanjug.

On je rekao da je skoro tri puta više vaučera podeljeno ove godine nego za isti period prošle, da su najveći korisnici penzioneri koji čine 55 odsto svih prijavljenih, a da najviše interesovanje postoji za banjska mesta u Srbiji, kao i za Kopaonik, Zlatibor i Divčibare. 

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koji korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja. Vaučer se može koristiti na teritoriji Republike Srbije, izuzimajući teritoriju gradova Beograda i Novog Sada. Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara, kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. 

Izvor: Tanjug

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!