INFO Servis, Sport

Minibasket festival „Ranko Žeravica“ za vikend u Kikindi

Košarkaški savez Severnobanatskog okruga u subotu, 2. juna i u nedelju, 3. juna u hali Sportskog centra „Jezero“ organizuje petaneasti po redu Minibasket festival, koji poslednje tri godine nosi ime proslavljenog srpskog košarkaškog trenera Ranka Žeravice. 

Profesor Milosav Reljin kaže da je sve spremno za predstojeći vikend, kada će u našem gradu biti upriličen pravi praznik košarke.

Očekujemo oko trideset ekipa, što znači da će biti preko 400 učesnika. Ono po čemu je ovaj festival specifičan je da ne postoji pobednik, svi učesnici trijumfuju, jer deca treba da dožive košarku u zabavnom karakteru, ne samo u takmičarskom. 

Svaka ekipa koja bude učestvovala igraće po dve utakmice, i biće nagrađena peharom, pohvalnicom i plakatom.

Prema rečima profesora Reljina cilj Festivala je usmeravanje dece ka sportu i zdravom načinu života.

Poruka koju ovaj festival treba da pošalje je da deca treba da se bave sportom, i žive na način koji bavljenje sportom zahteva. Važno je i da se druže, upoznaju i kasnije postanu dobri ljudi. To je nešto što je i Ranko Žeravica uvek isticao, da dobar igrač treba da bude i dobar čovek. 

Pravo učešća imaju dečaci i devojčice rođeni 2007. godine i mlađi. Igra se na tri terena, na koševima visine 2,6 metara i loptama veličine broj 5. Za vreme festivala biće organizovan seminar za trenere pod nazivom „Od minibasketa do košarke“.
Prijave ekipa za učešće na Festivalu traje do srede, 30. maja na mejl adresu
milosav.reljin@gmail.com ili putem broja telefona: 069 49 68 205.  

Festival traje dva dana, u subotu i nedelju, od prepodnevnih pa sve do večernjih sati.

Organizaciju festivala pomogli su mnogobrojni sponzori i lokalna samouprava.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!