INFO Servis

Mini sajam preduzetnika okupio oko 40 izlagača

Tradicionalni međunarodni mini sajam preduzetnika organizovan je 14. put na Gradskom trgu, u okviru manifestacije „Dani ludaje“. Događaj organizuje Opšte udruženje preduzetnika Kikinda, a ovogodišnji dvodnevni sajam okupio je oko 40 učesnika. 

Mini sajam preduzetnika postao je tokom godina veoma važan segment manifestacije „Dani ludaje“ i nezaobilazan deo privrednih dešavanja u našem gradu. Preduzetnici iz naše zemlje i regiona imaju priliku da promovišu svoje proizvode, ostvare nove kontakte i dobiju informacije kako da plasiraju svoje proizvode. Kao i ranijih godina, organizovanje Sajma podržala je lokalna samouprava, a Saša Tanackov, član GV za privredu i investicije, istakao je da je ova privredna izložba veoma značajna za Kikindu:

Ovo je prilika da naši preduzetnici pokažu svoje mogućnosti, ne samo sugrađanima, nego i svim gostima našeg grada. Većina izlagača čine gosti sa strane, što znači da je Sajam izašao iz strogo lokalnih okvira i postao prepoznatvljiv u Srbiji. Ove godine ima četrdesetak izlagača,iz Kikinde,  Čoke, Novog Sada, Beograda, Užica i durgih mesta – rekao je Tanackov.  

 

Danijela Jerinkić, iz zanatske radionice „Frajla“ ističe da su Dani ludaje i Sajam koji se organizuje u sklopu manifetsacije sjajna prilika za preduzetnike da prikažu svoje proizvode:

Dani ludjae su sjajna manifestacija koja privlači veliki broj ljudi, a ovaj Mini sajam preduzetnika je značajan jer je jedini način i jedini dan u godini kada svi zajedno možemo da pokažemo i prikažemo i gradu i turistima šta sve znamo da uradimo svojim rukama. To je pravo bogatsvo jer ovde ima dosta zanatlija, žena koje se bave domaćom radinošću i sve to jako lepo izgleda – rekla je Jerinkić. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!