INFO Servis

Meteorolozi najavljuju nove snežne padavine

Prema najavama meteorologa, naredna tri dana očekuju nas povremene snežne padavine, a najviša dnevna temperatura u našem gradu biće oko 2 stepena iznad nule. 

Prema podacima Republičkog hidrometeorloškog zavoda visina snežnog pokrivača u Kikindi trenutno iznosi 7 centimetara. Milivoj Linjački, komandant Štaba zimske službe, kaže da je u prethodna tri dana bačeno oko 70 tona soli, i da je ima dovoljno na lageru. 

Naš zadatak je da sve saobraćajnice držimo pod kontrolom i da se saobraćaj odvija bez zastoja. Borimo se sa svim poteškoćama, mnogo je lakše kada napadaju veće količine snega nego kada ga je manje, a temperatura jako niska, tada so ne deluje. Ne praktikujemo da na gradskim saobraćajnicama koristimo so pomešanu sa kamenim agregatom jer nakon topljenja snega kameni agregat odlazi u kišnu kanalizaciju i zapušava je – kaže Linjački. 

Nas sagovornik objašnjava i da problem predstavlja i čišćenje gradskog trga: 

Trg je malo valovit, mašina prođe, počisti sneg i baci so, tako da uradimo sve što je u našoj moći. Gradski trg nije očišćen kao saobraćajnice, ali nastojaćemo da rad već od narednog snega podignemo na viši nivo, ako treba i nešto ručno uradimo. Trudićemo se da obezbedimo da osnovne komunikacione linije na trgu ne budu toliko klizave. 

Kako najavljuju meteorolozi, naredna tri dana očekuju nas nove snežne padavine. Sneg će povremeno padati do ranih popodnevnih sati u subotu, a temepratura će se narednih dana kretati u intervalu od -6 do 2 stepena iznad nule. 

Pratite nas FB