INFO Servis

Merenjem buke u gradu počelo obeležavanje 5. “Eko nedelje“

Najviši nivo buke u Kikindi je ispred opšte Bolnice – pokazala su merenja u radnom okruženju, kojim je započeto obeležavanje Eko nedelje, u okviru koje će biti sprovedeno šest ekoloških aktivnosti namenjenih svim generacijama.

Eko nedelju organizuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u Kikindi:

Ekološku nedelju obeležićemo Karnevalom predškolaca, kojim će biti obuhvaćeni naši najmlađi sugrađani. Potom ćemo kvizom znanja proveravati koliko deca poznaju pojmove o ekologiji, a u njemu će se takmičiti učenici šestih i sedmih razreda – istakla je Miroslava Krnić, iz Sekretarijata.

Prema izvršenim merenjima, najviši nivo buke je kod Opšte bolnice u Kikindi, tako da to mesto zahteva i izmeštanje saobraćaja. Najtiše je na Gradskom trgu – istakla je dr Sanja Brusin Beloš, iz Zavoda za javno zdravlje u Kikindi.

Planiranim aktivnostima, predviđeno je uređenje Simićevog salaša pred prvomajske i uskršnje praznike. Uz to, deliće se edukativni flajeri na pijacama, a prvi put će biti organizovana i ekološka trasa, gde će sugrađani u šetnji moći da nauče nešto novo o Starom jezeru.    

 

Pratite nas FB