INFO Servis

Mensino testiranje inteligencije u nedelju u Kikindi

Udruženje Mensa Srbija u nedelju, 15. septembra u Tehničkoj školi u našem gradu, organizuje testiranje koeficijenta inteligencije. Prijave se primaju od 9:30, a testiranje počinje u 10 časova. Cena testiranja je 1.200 dinara za sve zaposlene, đaci, studenti, nezaposleni i penzioneri plaćaju 900 dinara, dok je za one koji su darovali krv u poslednja tri meseca testiranje besplatno. 

Na testiranje je potrebno poneti lični dokument koji sadrži fotografiju i JMBG. Donja starosna granica za testiranje je 17 godina.

Mensino testiranje u našoj zemlji predviđa vreme rešavanja od 40 minuta. Pre samog zadavanja testa voditelj testiranja će uputiti kandidate u to kako se test rešava i proći će primere testa zajedno sa kandidatima uz detaljno objašnjenje svakog primera. U tom periodu kandidati će moći glasno da postavljaju pitanja oko principa i forme rešavanja zadataka. Tokom zvaničnog testiranja takva pitanja se ne mogu postavljati.

Testiranje predstavlja jednu od osnovnih delatnosti svake lokalne Mense, jer je to jedini način da se iz populacije izdvoje ljudi koji raspolažu dovoljno velikim intelektualnim potencijalom da bi im se posvetila posebna pažnja. Rezultat na testu koji kandidata kvalifikuje za članstvo u Mensi, 148 po Katelovoj, odnosno 130 po Vekslerovoj skali, može da postigne mali broj ljudi. 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!