INFO Servis

„Mekafor“ i „Banini“ donirali sredstva za rasvetu i medicinsku opremu Školskom i Dečjem dispanzeru

Društveno odgovorne firme „Mekafor“ i „Banini“ donirale su Školskom i Dečjem dispanzeru u našem gradu novu dijagnostičku i drugu opremu, koja će značajno poboljšati uslove i kvalitet rada Službe za zdravstvenu zaštitu dece i omladine. Grad Kikinda je krajem prošle godine započeo aktivnosti na većem angažovanju privrede u životu lokalne zajednice povezujući institucije i programe sa privrednim društvima koji su spremni da pomognu u rešavanju određenih problema. 
Ove godine zajedničke aktivnosti grada i privrednih društava započele su početkom proleća donacijom kompanije „Le Belier“ Službi za zaštitu dece i školske dece, čime su obezbeđeni veći komfor i prijatniji ambijent za naše najmlađe sugrađane koji korsite usluge ove zdravstvene ustanove. Kako je tada navedeno, Grad Kikinda nastavlja ovu akciju kako bi se istakla važnost društvene odgovornosti privrednih društava koje rade u našoj sredini, pa je tako kompanija „Mekafor“ obezbedila sredstva za radove na rasveti u unutrašnjosti objekata i u dvorištu Školskog i Dečjeg dispanzera, dok je zahvaljujući „Baniniju“ obezbeđena medicinska oprema.
Načelnica Službe za zaštitu dece i školske dece, dr Vesna Tomin kaže da je kompletna rekonstrukcija rasvete i dvorišta oba dispanzera u potpunosti promenila ambijent ove zdravstvene ustanove.
Rasveta i prilaz dispanzeru bili su poptuno neadekvatni, i to je bio veliki problem pri akreditaciji naše ustanove. To smo rešili zahvaljujući donaciji kompanije „Mekafor“, koja je bila u vrednosti od oko 400 hiljada dinara. Obe donacije su nam toliko vredne i značajne, i veoma su nam pomogle u poboljšanju uslova u kojima deca borave i u kojima rade zdravtsveni radnici – rekla je dr Tomin.
Kompanija „Banini Jafa“ donirala je dva aparata za prozivku pacijenata, tri aparata za merenje pritiska kod dece i dva pulsna oksimetra. Đorđe Maksimović iz „Banini Jafe“ izrazio je veliko zadovoljstvo što je ova firma još jednom imala priliku, da zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i ove zdravstvene ustanove realizuje jedan ovako važan projekat.
Od samog početka saradnje janso je da delimo zajedničke vrednosti, i naša kompanija se rado odaziva na oovakve pozive, kada god je to potrebno. Pohvalio bih i čestitao i svim ostalim kompanijama koje su učestvovale u ovakvim aktivnostima, kojima smo pokazali primer da od malih stvari može da se napravi nešto veliko – rekao je Maksimović.
Ukupna vrednost obe donacije iznosi oko pola miliona dinara.