INFO Servis

Mejkers klub u Centru za stručno usavršavanje, u Parku nauke dva nova eksponata

Centar za stručno usavršavanje u Kikindi može da se pohvali novim projektom, odnosno otvorio je novi računarski prostor koji će biti u obliku Mejkers klubova, dostupni učenicima i prosvetnim radnicima. Radi se o savremenoj naučnoj laboratoriji opremljenoj trodimenzionalnim sredstvima putem 3D štampača, odnosno onim sredstvima koja su, pored kikindskog, preko Telenor fondacije, dobila još dva naučna kluba:

Vrednost ovog projekta je 1.800.000 dinara i nama je jako drago što smo mi u saradnji sa Centrom za promociju nauke opremili prostor koji će sigurno dati mogućnost kikindskim nastavnicima i đacima da se još više zainteresuju za savremene tehnologije i da neke svoje ideje i prototipove predstave i testiraju na još bolji način – kaže direktor Centra, Dejan Karanović.

Naučni park Centra za stručno usavršavanje bogatiji za još dva eksponata, odnosno za daljinar i botaničku slagalicu:

Park je bogatiji za dva eksponata i zaista ga svake godine dopunjavamo. Dobili smo botaničku slagalicu koja krasi naš park, dok smo ispred zgrade postavili stub daljinar koji će učenicima pružiti dodatne informacije vezane za geografske pojmove – dodaje Karanović.

U Parku nauke u Kikindi trenutno je postavljeno 20 eksponata, s tim što će u narednom periodu biti prostora da se postavi još zanimljivih predmeta koji služe dodatnom obrazovanju kikindskih učenika.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!