INFO Servis, Sport

Matjaž Belšak najjači čovek Euro kupa “Strongman“ u Novim Kozarcima

Slovenac Matjaž Belšak osvojio je titulu najjačeg čoveka na 17. “Strongman“ Euro kupu u Novim Kozarcima koje je organizovao bodibilding klub “Sloboda’,’ uz podršku Grada Kikinde i Mesne zajednice Novi Kozarci. On je bio najbolji nakon šest odrađenih disciplina u kojima su se ove godine nadmetala osmorica snagatora iz Poljske, Mađarske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije i Srbije. Drugo mesto na takmičenju pripalo je Slovencu Jaki Kržišniku, dok je Austrijanac Ronald Noli bio treći:

-Veoma mi je drago što sam se ponovo nadmetao i ponovo osvojio titulu najjačeg čoveka. Bilo je veoma naporno, sve discipline koje smo imali bile su mi pravi izazov, nije bilo jako teško, kao na nekim drugim takmičenjima, tako da mi nije bila potrebna samo velika naga nego i kondicija. Jako mi je drago što sam pobedio. Vrlo je važno da se ovakve manifestacije održavaju u ovako malim mestima i uvek su veoma posećene – istakao je Belšak.

Ogromna posećenost u centru Novih Kozaraca dokaz je da je publika bila prezadovoljna onim što je videla. Šest veoma teških i komplikovanih disciplina, obaranje rekorda u vuči kamiona, svakako je bilo interesantno posetiocima, a organizatorima da je takmičenje proteklo u najboljem redu:

-Zaista dugujemo veliku zahvalnost Gradu Kikindi, Mesnoj zajednici Novi Kozarci, kao i brojnim sponzorima koji su se potrudili da nam pomognu i bez kojih ne bi mogli da realizujemo ovo takmičenje. Ponovo svo uveli disciplinu podizanja automobila od 950 kilograma, uveli smo i disciplinu nošenja nakovnja od 120 kilograma, a neke sprave poput Herkulesovog hvata postavljali smo čitavih deset dana kao bi sve bilo u najboljem redu. Drago mi je što je manifestacija protekla bez povreda, a publika uživala u akrobacijama takmičara – istakao je Dragan Bogojević, jedan od organizatora i učesnik na takmičenju.

Nagrade najboljima uručio je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća, Gradske uprave u Kikindi  istakavši da se ovo takmičenje odlikuje tradicijom i kvalitetom, a odlično zamišljeni program izdvojio je Nove Kozarce izvan granica naše zemlje:

Učešće najpoznatijih takmičara u ovom sportu sigurno ga čini veoma atraktivnim,  a nove discipline koje se s vremena na vreme uvode, čine takmičenje još neizvesnijim. Ovi sportski gorostasi poseduju veoma veliku mentalnu snagu, pokazuju neverovatnu izdržljivost, taktiku, veštinu i umeće.  Svake godine nas oduševljavaju svojim neverovatnim potezima kao i svojom snagom. Za postizanje dobrih rezultata svakao je zaslužna i mnogobrojna publika koja je i ove godine bila na zavidnom nivou – napomenuo je Bulajić.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!