INFO Servis, Sport

Lokalni derbi pripao Ruskoselcima: “Crvena zvezda“ pobedila “Kozaru“

Fudbaleri ruskoselske “Crvene zvezde“ slavili su u lokalnom derbiju 9. kola Vojvođanske fudbalske lige – istok. Ruskoselci su na svom stadionu pobedili “Kozaru“ iz Banatskog Velikog Sela sa 2:0. Prvi gol postigao je Stefan Kockar, a potom se pred kraj utakmice u listu strelaca upisao i Petar Cvijanović.

Na terenu u Ruskom Selu viđena je odlična partija dva komšijska kluba. Imali su prilike i Velikoselci da postignu pogodak, ali ovoga puta nisu uspešno realizovali svoje šanse.

Ovo je zaista bila dobra utakmica, jako mi je drago šo sam postigao pogodak, što smo uspeli da pobedimo ovako dobrog protivnika. Zaista smo se trudili, dali smo sve od sebe da pobedimo, da obradujemo naše navijače i to nam se na kraju isplatilo. Nije bilo lako igrati protiv ozbiljne ekipe kao što je Kozara, ali sam zaista srećan što smo uspeli da upišemo sva tri boda na domaćem terenu. Ima naravno još dosta toga da radimo na sebi, ali ovakvom igrom i ovakvim zalaganjem zaista mislim da možemo mnogo toga da učinimo – istakao je nakon utakmice, fudbaler “Crvene zvezde“, Stefan Kockar.

Da je utakmica bila kvalitetna i na visokom nivou, smatraju i treneri oba kluba:

Ovo je zaista bila dobra utakmica. Govorio sam svojim igračima da jako ozbiljno shvate ovaj meč, da se maksimalno trude, da daju sve od sebe jer vrlo dobro znamo kakav je Kozara klub i da uopšte neće biti lako. Ispostavilo se da su me momci čuli onako kako treba, da su ispoštovali sve ono što smo se dogovorili i da je na kraju sve bilo u redu. Kada ovako igramo, kada damo sve od sebe, kada se toliko zalažu i trude, onda i rezultat dođe na svoje mesto. Mogu samo da čestitam svojim momcima na zaista velikoj borbi, na odličnoj utakmici i na velikoj pobedi protiv veoma kvalitetnog tima – rekao je trener “Crvene zvezde“, Rade Medić.

-Domaći fudbaleri zasluženo su slavili na svom terenu, a mi bi iz ovoga trebalo da izvučemo neke pouke. Imali smo naše šanse koje nismo iskoristili, trudili smo se da postignemo pogodak, da na vreme ugrozimo gol protivnika, ali nam ovoga puta nije pošlo za rukom. Nedavno sam preuzeo trenersku poziciju u “Kozari“, radi se o vrlo ozbiljnom klubu sa veoma organizovanim radom gde se sve zna i sve je na svom mestu. Ima dosta toga na čemu bi trebalo da radimo, ali sam siguran da možemo da postižemo odlične rezultate jer se radi o momcima koji vole svoj klub, svoje selo, veoma su složni i biće to sve u redu – dodao je novi trener “Kozare“, Jovica Lakić.

Narednog vikenda, u utakmicama 10. kola vojvođanskog istoka, fudbaleri “Crvene zvezde“ putovaće u Banatsko Karađorđevo na meč protiv “Jedinstva“, dok će fudbaleri velikoselske “Kozare“ igrati protiv “Borca“ u Starčevu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!