INFO Servis

Likovna kolonija „Slikari u našoj ulici“ za vikend u Novim Kozarcima

Kao i prethodnih devet godina, poslednjeg vikenda u avgustu kapije imanja Novaković u Novim Kozarcima biće otvorene za sve umetnike i ljude dobre volje. Likovna kolonija će od petka, 24. avgusta do nedelje, 26. avgusta okupiti veliki broj slikara čija će dela biti izložena u Galeriji „Zdravko Mandić“ u Novim Kozarcima. Otvaranje je u petak u 18 časova. 

Likovna kolonija u Novim Kozarcima pod nazivom „Slikari u našoj ulici“ nije takmičarskog karaktera, već ima za cilj da se slikari upoznaju, druže i razmene iskustva koja utiču na poboljšanje stvaralaštva. U petak, 24. avgusta u 18 časova na imanju porodice Novaković u Novim Kozarcima biće otvorena 10. jubilarna kolonija „Slikari u našoj ulici“.

Od 2009. godine Braco Azarić, koji je takođe deo ovog projekta, i ja sa zadovoljstvom organizujemo ovaj umetnički događaj. Od početka do sada smo svake godine imali između 22 i 26 slikara iz različitih krajeva Srbije – kaže Rade Novaković, organizator Kolonije.

Ovogodišnje okupljanje slikara počinje u petak u podne skupom učesnika, koji će u popodnevnim satima početi da stvaraju svoja dela. Svečano otvaranje predviđeno je u 18 sati.

Kada se Kolonija otvori idemo svi zajedno da pogledamo slike sa prethodne kolonije, koje su u Galeriji „Zdravko Mandić“. Tu je izložen po jedan rad koji su slikari uradili prošle godine. Nakon toga umetnici nastavljaju sa slikanjem, a svi gosti mogu da prisustvuju procesu stvarnja novih slika. Radove koji budu urađeni do nedelje, i one koji su poslati, okačićemo na zidove kuće i to će biti jedan lep prizor – kaže Novaković.

Ovog vikenda u Novim Kozarcima nova dela će stvarati slikari iz Kostolca, Požarevca, Beograda, Pančeva, Vršca, Rume, Novog Sada, Novog Miloševa i rumunskog mesta Dudešti Veki.

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!