INFO Servis

Laboratorija „Medlab“ organizovala besplatne analize krvi za penzionere

U okviru filantropskog projekta “Zajedno do zdravlja”, treću godinu zaredom Laboratorija „Medlab“ organizovala je za penzionere sa najmanjim primanjima akciju besplatne analize glukoze i lipida u krvi. 

Zdravstvena ustanova „Medlab“ je i ove godine u prostorijama Udruženja penzionera organizovala besplatne analize šećera i masti u krvi za naše najstarije sugrađane. Laboratorija Medlab sprovodi ovu akciju u svim gradovima i opštinama u Vojvodini u kojima posluje, jer su ljudi u našoj sredini skloni dijabetesu i poremećaju metabolizma lipida. Dr sci. med. Milan Ubavić, osnivač Medlaba, objašnjava da odlazak u laboratoriju nije usputna aktivnost, nego zahteva određenu pripremu, i da je važno izbeći uticaj lekova na laboratorijske analize:

Dan pre analiza krvi ne treba kasno večerati, a ujutru treba biti naspavan i odmoran. Ne treba doručkovati pre vađenja krvi, kao ni konzumirati kafu ili alkohol. Potrebno je poneti redovnu terapiju, a ukoliko je osoba dijabetičar treba da popije lek pre analiza. Preporučuje se da se ponese doručak, koji će se pojesti odmah nakon vađenja krvi – kaže dr Ubavić.

Današnja akcija organizovana je u saradnji sa lokalnom samoupravom, a član Gradskog veća Miodrag Bulajić ističe da su ovakvi pregledi veoma važni za unapređenje zdravlja svih naših sugrađana:

ZU Medlab na ovaj način pokazuje društvenu odgovornsot i posvećenost zdravlju naših sugrađana. Akcija je namenjena penzionerima sa najmanjim primanjima, koji nisu uvek u mogućnosti da obave ovakve analize. Želimo da, zajedno sa kompanijom Medlab, pokažemo brigu o najstarijoj populaciji, kako bi se na vreme dijagnostikovali eventualni zdravstveni prolemi, započeli odgovarajuću terapiju i uspešno vodili računa o svom zdravlju – rekao je Bulajić. 

Predsednik Udruženja penzionera Milan Periz, kaže da je današnja akcija veoma važna:

Zahvalio bih „Medlabu“ i Gradskoj upravi što su omogućili penzionerima da urade laboratorijske analize. Ovo je samo još jedna u nizu dobrih aktivnosti koje podržava lokalna samouprava – rekao je Periz.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!