INFO Servis, Sport

“Kup tolerancije“ 2019. u Kikindi: Odbojkašicama “Apatina“ zlato

Odbojkašice “Apatina“ osvojile su “Kup tolerancije“ u Kikindi koji se održao u organizaciji Odbojkaškog saveza Severnobanatskog okruga, savladavši ekipu iz Skoplja sa 2:0 u setovima. Treće mesto pripalo je ekipi “Novi Sad“. “Kup tolerancije“ predstavlja takmičenje ženskih odbojkaških klubova sa područja nekadašnje Jugoslavije.  Međutim, pred sam početak turnira, nekoliko klubova iz inostranstva otkazalo je nadmetanje, tako da su došle gošće iz Severne Makedonije, ali i klubovi iz naše zemlje:

“Kup tolerancije“ je projekat Odbojkaškog saveza Severnobanatskog okruga koji je ovom prilikom dobio podršku Pokrajinske vlade i Grada Kikinde, a cilj je bio da okupimo klubove iz zemalja nekadašnje Jugoslavije. Nažalost, plan koji smo hteli da realizujemo nije uspeo, jer je dosta ekipa otkazalo svoje učešće. Moraćemo da u narednom periodu pronađemo model kojim bi sve ekipe koje želimo i doveli u naš grad. Na turniru je učestvovalo sedam ekipa iz Apatina, Novog Sada, Zrenjanina, Skoplja, Ravnog Topolovca, Čoke, a domaćin je bio OK “Kikinda“ – istakao je Dragan Pecarski, jedan od organizatora turnira.

“Kup tolerancije“ postao je jedan veoma kvalitetan turnir koji svake godine okupi veliki broj vrhunskih odbojkašica, iz raznih gradova i država u okruženju, što predstavlja lep način da se ženska odboja promoviše u pravom svetlu:

Viđena je sjajna odbojka i viđene su jako dobre utakmice, a posebno mi je drago što su Kikinđanke pokazale zavidan kvalitet. Mogu da kažem da sam oduševljena kikindskim odbojkašicama, zaista su se prikazale u jako dobrom svetlu i mislim da će u narednim godinama sigurno postati članice višeg stepena takmičenja jer im je tu i mesto – dodala je Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

Veliku podršku ovom turniru pružio je i Odbojkaški savez Vojvodine koji već godinama posebnu pažnju poklanja usavršavanju mlađih kategorija, koje u našoj zemlji, ali i inostranstvu ostvaruju vrlo dobre rezultate:

Uvek pružamo podršku pogotovo mlađim kategorijama jer se radi o razvoju odbojkaškog sporta. Više od 80 procenata devojčica u Srbiji bavi se odbojkom i to moramo ljubmorno da čuvamo, ali i negujemo kako bi se takav trend nastavio. To će biti nešto najlepše što možemo da ostavimo našim potomcima – napomenuo je Branko Majkić, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Vojvodine.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!