INFO Servis, Sport

Kuglašice “Radničkog“ šampionke Prve lige Srbije: Kikinđanke ipak otkazale učešće u Superligi

Kuglašice kikindskog “Radničkog“ nove su šampionke Prve lige Srbije nakon pobede u Zrenjaninu protiv “Radničkog“ iz Novog Sada. Kikinđankama je pripao meč sa 6:2 i 540 čunjeva i tom pobedom osvojile su šampionat koji ih direktno vodi u elitno prvenstvo srpskog kuglanja, odnosno u Superligu. Međutim, kikindske kuglašice odlučile su ipak da odustanu od pomenutog takmičenja jer nemaju kuglanu, ali ni druge uslove koji su neophodni za takmičenje, tako da će se i naredne sezone nadmetati u Prvoj ligi:

-Osvojile smo prvo mesto, praktično smo uvek bili na korak od titule i sada smo konačno uspele da je osvojimo. Mislim da još uvek nismo svesne onoga što smo učinile. Tokom cele sezone bilo je veoma teško, jer nemamo kuglanu u kojoj bi trenirali u Kikindi, pa smo povremeno odlazile do Zrenjanina kada bi nam se ukazala prilika. Stigao je i poziv iz Saveza da potvrdimo učešće u Superligi, ali smo nažalost morali da otkažemo zbog finansijke situacije, zbog nedostatka kuglane i ostalih problema. Da bi smo nastupali u toj ligi, potrebne su nam četiri juniorke, ali mi ih nemamo jer nemamo gde da ih vodimo na treninge. Naš san donekle je ostvaren, ali je ostao još onaj u kom imamo našu kuglanu – istakla je Nada Komanov, kuglašica “Radničkog“.

Bez obzira na sve, Kikinđanke su se okupile kako bi proslavile šampionsku titulu i napravile planove za narednu sezonu koja se uskoro očekuje.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!