INFO Servis

Kuda na odmor? Jezero “Laguna“ u Banatskom Velikom Selu

Pravo mesto za odmor, rekreaciju, uživanje u prirodi i ribolov, pogotovo u vreme nemogućnosti putovanja na dalje destinacije, pruža jezero ’’Laguna’’ u Banatskom Velikom Selu. Idealno mesto da se provede vikend na prostoru gde je nekada bila deponija, a sada, zahvaljujući vrlo složnim i organizovanim meštanima, prava oaza mira i spokoja za celu porodicu. Na jednom mestu nalazi se mesto za ribolov, kampovanje, staza za šetanje ili trčanje, a sve je na nekoliko stotina metara od sela, što predstavlja još jedan vid olakšice za boravak:

Nekada je to bila obična deponija, pa smo taj prostor uredili, poribili i napravili veoma lepo mesto za uživanje. Moram da kažem da se vrlo brzo pročulo za “Lagunu“, tako da ga danas posećuju ribolovci iz drugih mesta, kako bi iskoristili priliku da uživaju u miru i tišini. Mesto je vrlo brzo postalo poznato, ne samo u našoj zemlji, već i ljubiteljima prirode iz Rumunije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, jer im nudimo i pogodnost kao što je kampovanje uz sportski ribolov. Jezero raspolaže sa 19 pecaroških pozicija, imamo stazu oko jezera, to je takozvana staza zdravlja po kojoj svi mogu da šetaju i vide prelepo jezero i uživaju lepoti koju im mi nudimo – kaže Branko Glišić, predsednik Kluba “Laguna“ u Banatskom Velikom Selu.

Mnogi meštani sela vikend iskoriste da se prošetaju do i oko jezera po takozvanoj stazi zdravlja. Tu imaju mogućnost da se odmore, pripreme hranu, kampuju ili samo da uživaju u tišini:

-Atmosfera na ovom prostoru mi se jako sviđa. Volim kada se okupi društvo, lepo je kada se ljudi šetaju, kada iskoriste stazu koja je napravljena tako da je ovo veoma prijatno mesto za odmor – kaže jedan od posetilaca, Branislav Mirković.

Jezero je poribljeno šaranima, ima dosta karaša, a neretko se ulovi i grabljivica poput štuke ili smuđa. Dubina jezera je oko dva metra, a na svakom mestu obezbeđeno je dovoljno prostora za nesmetan ribolov:

-Sećam se kako je ovo nekada bilo, kada je tek počinjalo uređenje i moram da kažem da sam oduševljen kako su oni to uredili. Sviđa mi se jako ovaj prostor – dodaje Ivan Šibul, ribolovac iz Kikinde, koji je izrazio veliko zadovoljstvo slogom meštana sela.

Laguna jezero nalazi se na mapi aktraktivnih turističkih destinacija koju treba posetiti tokom godine. Nalazi se vrlo blizu Kikinde, tako da predstavlja jedan od dobrih predloga za kvalitetno provedeno vreme tokom vikenda.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!