INFO Servis

Krizni štab: U ponedeljak se nastavlja školska godina, dosadašnje mere ostaju na snazi

Nastava za učenike osnovnih i srednjih škola u celoj Srbiji nastavlja se u ponedeljak, 18. januara, nakon četvoronedeljnog zimskog raspusta, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba. 

Imamo stalnu komunikaciju sa Institutom za javno zdravlje i njihove procene su da nema razloga za prolongiranje početka drugog polugodišta – rekao je ministar prosvete Branko Ružić. 

Ova školska godina počela je po posebnim merama koje je propisalo Ministarstvo prosvete. Maske su bile obavezne i za đake i za nastavnike, odeljenja od prvog do četvrtog razreda deljena su u dve grupe, stariji osnovci i srednjoškolci jedan dan su išli u školu, a drugi dan slušali nastavu onlajn. Samo potpuno zdrava deca mogla su da idu u školu. Taj model primenjivan je do 27. novembra, kada su zbog pogoršanja epidemiološke situacije stariji osnovci i srednjoškolci sasvim prebačeni na onlajn nastavu, a u učionice su išli samo mlađi osnovci.

Medicinski deo Kriznog štaba ocenio je na sednici da postojeće mere dale rezultate i da brojke padaju. Mere koje su bile oročene do 10. januara ostaju i dalje na snazi a podrazumevaju zabaranu okupljanja više od 5 ljudi, obavezno nošenje maske u zavtorenom, negativan test ili karantin od deset dana prilikom ulaska u Srbiju i radno vreme svih ugostiteljskih objekata i tržnih centara do 20, a prodavnica do 21 sat. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!