INFO Servis, Sport

Košarkaši “Velike Kikinde“ nisu izdržali do kraja: Kikinđani izgubili u Pančevu

Košarkaši “Velike Kikinde“ izgubili su na gostovanju u Pančevu. Kikinđani su poraženi od domaćeg “Dinama“ u okviru 3. kola Prve srpske lige sa 88:76. Prva četvrtina pripala je kikindskim košarkašima sa 23:21, da bi domaći dobili drugu sa 26:18. U nastavku meča, Kikinđani su bili bolji i dominantniji na terenu savladaviši Pančevce u trećoj četvrtini 20:11, ali je potom došlo do pada u igri, pa je pobeda pripala ekipi iz Pančeva koji su u poslednjoj četvrtini slavili sa 30:15. Dobra igra u prvom delu utakmice svakako je dokaz da naši košarkaši mogu da se nose sa znatno iskusnijim i težim protivnicima, ali je neophodno još rada na istrajnosti i borbenosti do samog kraja:

-To je ono što nam je nedostajalo u utakmici u Pančevu. Mi smo igrali veoma dobro, bili smo prva 32 minuta bolja ekipa na terenu, išlo je sve kako treba, a potom je došlo do pada i to ćemo da detaljnijim analiziranjem utvrdimo. Ali, ne smemo da dozvolimo da nam zbog neiskustva ili nedostatka snage promakne pobeda jer nam je svaka veoma važna, pogotovo na gostovanjima. Treba da utakmicu rutinski privedemo kraju, ali to je u modernoj košarci danas veoma teško i na tome mora puno da se radi. Dakle, da težimo pobedi do samog kraja, da ne izostane borbenost koju imamo do poslednje sekunde i tako će rezultati doći na svoje mesto – kaže trener “Velike Kikinde“, Mirko Bucalo.

Narednog vikenda košarkaši “Velike Kikinde“ imaće priliku da ostvare povoljan rezultat kada na parket hale S.C. “Jezero“ dolazi apatinska ekipa “Dunav 2014“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!