INFO Servis, Sport

Košarka (Ž): Hrabre i oslabljene košarkašice SO ŽKK izgubile u Šapcu

Košarkašice SO ŽKK izgubile su na gostovanju u Šapcu od prvoplasirane “Duge“ u veoma teškom meču na kom su Kikinđanke igrale znatno oslabljene. Utakmica 13. kola Prve regionalne košarkaške lige pripala je domaćim igračicama sa 83:51. Prvu četvrtinu domaće su dobile sa 30:10 i odmah dale do znanja da će biti veoma teško. Drugu četvrtinu dobile su Kikinđanke sa 16:14.

U trećoj četvrtni ponovo inicijativa Šapčanki koje dobijaju sa 23:13, da bi u poslednjoj četvrtini naše košarkašice malo ublažile poraz izgubivši poslednji deo sa 16:12. Međutim, priliku da igraju dobile su mlađe košarkašice koje su se sasvim soldino pokazale na terenu:

Igrali smo protiv prvoplasirane ekipe i loše smo pre svega otvorili utakmicu, ali smo se prilično dobro držale s obzirom na to da smo igrale bez četiri glavne košarkašice. Ovu utakmicu su iznele mlade igračice koje su se dobro snašle u igri protiv ekipe koja je fizički mnogo jača od nas. U toku utakmice povredila nam se Marija Marčeta, koja je jedna od glavnih u ekipi. Morala je da napusti teren zbog ozbiljnije povrede skočnog zgloba. Mi idemo dalje i pripremamo se za narednu utakmicu – istakla je predsednica kluba, Mirjana Milanović.  

Za vikend Kikinđanke kod kuće očekuje utakmica 14. kola protiv Stare Pazove.

Foto: CVIX

Pratite nas FB
error: Content is protected !!