INFO Servis, Sport

Košarka: “Velika Kikinda“ izgubila od “Srbobrana“

Košarkaši “Velike Kikinde“ izgubili su u utakmici sedmog kola Druge muške regionalne košarkaške lige sever od ekipe “Srbobran“. Kikinđani su pred domaćom publikom poraženi sa 83:72 iako su pred kraj utamice imali prilku da je reše u svoju korist. U prvoj četvrtini gosti su pokazali kvalitet i dobili je sa 29:16, potom je domaća ekipa preuzela inicijativu i dobila drugu čestrtinu sa 25:20. U drugom poluvremenu bilo je prilično ujednačeno na parketu pa je treća četvrtina završena sa 16:11 u korist gostiju. Kikinđani su u poslednjoj četvrtini igrali dobro i dobili sa 20:18, ali nedovoljno za preokret i pobedu:

Bila je ovo veoma teška utakmica za nas i ponovo nismo iskorstili šanse da utakmicu okrenemo u našu korist. U nekoliko navrata bili smo u prilici da preokrenemo rezultat, ali nismo uspeli. Ipak smo još uvek neiskusna ekipa, nismo uspeli da na pravi način iskoristimo šanse kada nam se ukazala prilika, ali idemo dalje. Mislim da smo i dalje na dobrom putu ka ostvarenju našeg cilja, a to je sticanje znanja kako bi u narednom periodu probali da napadnemo viši stepen takmičenja – rekao je trener “Velike Kikinde“, Mirko Bucalo.

Ekipa “Srbobrana“ došla je u Kikindu kao ekipa koja nema nijedan poraz u prvenstvu:

Rekao bih da im je ovo do sada protiv nas bila najteža utakmica, jer još uvek nisu igrali protiv favorita “ Dunava“ iz Apatina i “Jokera“ iz Sombora, ali mislim da smo mi bili jak protivnik. Mi smo našu šansu propustili u trećem kolu protiv “Beočina“, ali ne treba da tražmo izgovore već da nastavimo da radimo – dodao je Bucalo.

U utakmici usmog kola, košarkaši “Velike Kikinde“ igraće protiv ekipe “Sivca“ u Sivcu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!