INFO Servis, Sport

Košarka: Poraz “Velike Kikinde“ u Apatinu

U utakmici 14. kola Druge regionalne muške košarkaške lige sever, ekipa “Velike Kikinde“ pretrpela je poraz na gostovanju u Apatinu. Kikinđani su izgubili od prvoplasirane ekipe “Dunav 2014“ sa 84:66  koji su tako opravdali ulogu favorita na parketu. Međutim, nisu naši košarkaši odigrali loše, imali su lepe prilike pogotovo u drugom delu utakmice, ali ipak nisu imali dovoljno snage da iznesu utakmicu do kraja. Prva četvrtina pripala je domaćinu sa 21:17, drugu su dobili 27:17 i upravo će ta prednost biti presudna na utakmici. Treća četvrtina pripala je našim košarkašima sa 21:18, da bi u poslednjoj četvrtini bilo 18:11 u korist domaćina:

-Imali smo naše prilike, dali smo sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno kako bi savladali zaista dobru i iskusnu ekipu u Apatinu. Bili smo dobri u prvoj i trećoj četvrtini, a umesto da pružimo još više, napravili smo neke greške koje su nas koštale poraza. Mislim da smo mogli bolje, da smo imali priliku da iznenadimo domaćina jer smo se u jednom momentu približili na svega tri poena i tada je trebalo da prelomimo. Nismo to učinili, ali idemo dalje, na ovakvim utakmicama moji mladi igrači mogu dosta toga da nauče – istakao je nakon utakmice trener “Veliike Kikinde“, Mirko Bucalo.

U narednom, 15. kolu Druge regionalne muške košarkaške lige sever, ekipa “Velike Kikinde“ sledećeg vikenda ugostiće ekipu “Jokera“ iz Sombora. Naši košarkaši i dalje zauzimaju četvrtu poziciju prvenstvene tabele koja ih vodi u play off takmičenja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!