INFO Servis, Sport

Košarka: Pobeda “Velike Kikinde“, Futožani deklasirani

Košarkaši “Velike Kikinde“ deklasirali su ekipu “Basketball Stars“-a iz Futoga u utakmici  10. kola Druge regionalne muške košarkaške lige – sever. Kikinđani su slavili sa 94:59 i tako još jednom pokazali da se sve kockice na terenu polako slažu i da mlada ekipa od koje se mnogo očekuje u narednim sezonama počinje da igra kao vrlo kvalitetan tim pred kojim je lepa budućnost. Kikinšanima su pripale sve četvrtine. Da gostima neće biti lako videlo se već u prvoj koja je pripala našim košarkašima sa 29:8, dok je u drugij četvrtini bilo 20:19. U nastavku takođe nije bilo opuštanja i treća čevrtina pripala je domaćim sa 27:19, da bi se u poslednjoj četvrtini igralo 18:14. Nova pobeda u prvenstvu predstavlja vetar u leđa pred novu utakmicu, poslednju u ovom delu sezone:

Mi smo se zaista trudili i protiv ovakvih ekipa ponekad je prilično teško da se igra. Nismo dozvolili da se opustimo ili potvenimo protivnika što se nije ni desilo i mislim da so pružili sasvim dobru partiju koja je na kraju završena pobedom. Nama sada predstoji priprema za sledeću utakmicu, idemo dalje sa dobrim partijama – rekao je jedan od košarkaša “Velike Kikinde“, Petar Vojnović. 

Mlada kikindska ekipa igra sve bolje, a trud i rad koji se pruža tokom prvenstva polako dolazi na svoje imajući u vidu da je viđena znatno bolja igra nego u ranijem periodu što raduje i trenera “Velike Kikinde“, Mirka Bucala:

Još ranije sam govorio da je ovo jedna veoma kvalitetna mlada ekipa koja radi veoma dobro. Sve ono što smo radili i u šta smo verovali sada dolazi na svoje i to me raduje. Svaka pobeda je lepa i bitna, mi smo upisali još jednu pobedu u prvenstvu i pripremamo se za poslednje kolo u jesenjem delu šamoionata – dodao je Bucalo.

Kikinđani će na odmor do prolećnog dela otići sa gostovanja koje ih sledeće nedelje očekuje u Zrenjaninu protiv ekipe “Petrovgrad“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!