INFO Servis

“Most koji treba proći“: U Mokrinu održan 35. Memorijal “Miroslav Antić“

“Most koji treba proći“ ovogodišnji je slogan 35. Memorijala “Miroslav Antić“, koji je na Varoškom trgu u Mokrinu, održan u znak sećanja na pesnika, slikara, scenaristu i novinara iz ravnog severnog Banata, koji je oduvek bio inspiracija, ne samo Miki, već i mnogima koji su ravnicu i Vojvodinu osetili preko pera mokrinskog umetnika, onako u duši, velikoj  poput paorskog srca:

Duša Mike Antića je samo njegova, samo banatska, samo Vojvodina i samo jedno ogromno srce puno ljubavi, razumevanja za sve ljude ovog sveta, a to je misijakaže glumac Slobodan Ćustić.

Mnogima koji do sada nisu osetili ravnicu stihovima Miroslava Antića, Varoški trg u Mokrinu bio je mesto baš poput nekog iz njegovih pesama, koje su u sebi nosile nepreglednu širinu i veliku ljubav prema životu:

 Nemam priliku tako često da poeziju govorim uživo, tako da mi je ovo premijerno za mene i na ovakvom mestu u ovakvom društvu predstavlja mi pravo zadovoljstvododaje Jelena Gavrilović, glumica.

Generacija mlađih glumaca, od svojih prvih koraka na pozorišnim daskama, najčešće je birala stihove Miroslava Antića jer su njih razumeli svi, bez obzira na godine.

Osećate da je u te svoje pesme ugradio neku svoju mudrost koju je nosio sa sobom i neka saznanja do kojih je došao kao čovek i to je jako važno i bitno za nekoga ko to može da prepoznapodseća Nikola Rakočević, glumac.

Sećanje na mokrinskog pesnika nije izbledelo, naprotiv meštani ga pamte i prenose mladima sve ono lepo što je govorio tokom stvaralačkog života.

-Trudimo se da sve naše velikane predstavimo na najbolji mogući način, kao i naše mesto Mokrinsmatra Živko Ugrenović, predsednik Mesne zajednice Mokrin.

Mokrin je mesto koje može da se ponosi svojim velikanima i Grad Kikinda uvek će podržavati manifestacije koje čuvaju sećanje na sve one koji su dali svoj dopinos u predstavljanju svoje sredine na najlepši mogući način. Nama je veoma važno da pokažemo i drugima na koji način mi čuvamo od zaborava one koji su nas zadužili poput Miroslava Antića – ističe Milivoj Linjački, predstavnik Gradske uprave Kikinda.

Reditelj programa bio je Nenad Gvozdenović, a upotpunili su ga muzičar Bane Krstić, kao i mokrinski Mokasi. Organizator manifestacije, koju su podržali Vlada Vojvodine i Grad Kikinda,  bila je Mesna zajednica Mokrin.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!