INFO Servis

Kikindsko leto: U subotu muzičko veče, a u nedelju pozorišno

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ u subotu u dvorištu Narodnog muzeja nastupiće umetnička kolonija iz rurmunskog mesta Dudešti Veki (Staro Bešenovo), a u nedelju će biti izvedena urnebesna komedija „Otkačene“. Početak programa obe večeri je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Foto: Akademija 28

Kulturni progarm „Kikindskog leta“ započeće koncertom grupe „Garavi sokak“ u petak, 3. avgusta, u dvorištu Kurije. Kako je za naš radio rekla Marijana Mirkov iz Kancelarije za turizam, i ove godine tokom avgusta nas u dvorištu Muzeja očekuje bogat kulturno-umetnički program.

Ponavljamo koncert „Garavog sokaka“ jer je odziv na njihov koncert povodom Dana zaljubljenih bio zaista veliki. U subotu ćemo ugostiti umetničku koloniju Dudešti Veki, i tada će muzičari iz različitih krajeva sveta pokazati umeće na instrumentima karakterističnim za svoju zemlju. Tokom dana biće organizovana i foto avantura, u kojoj će amateri fotografi pronalaziti inspiraciju u našem gradu, a na kraju će biti napravljena i izložba svih nastalih fotografija – kaže Mirkov.

U nedelju, 4. avgusta biće izvedena predstava „Otkačene“, komedija koja prati zgode i nezgode, jedne gradske porodice u njihovim pokušajima da žive kao “sav normalan svet”, da se sa svojim problemima nose na zreo i odgovoran način, što im nikako ne polazi za rukom i što, naravno, dovodi do niza komičnih situacija.

Pored glumaca Borisa Milivojevića, Zlatije Ivanović, Slavice Ljujić, Danice Radulović i Jovane Mladenović, u predstavi igra i bivši reprezntativac Srbije u fudbalu i potpredsednik Fudbalskog saveza Savo Milošević. Našem pozantom fudbaleru ovo je prva pozorišna uloga. Milošević tumači plastičnog hirurga, bivšeg muža glavne junakinje, koji osam dana nosi iste stvari pošto je ona sve zaključala u zajednički plakar.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!